Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

23-årig kvinna har lurat hundratals på nätet – polisen lägger ändå ner ärendet

- 02/06/2016, 21:39
Personen har blåst flertalet personer på nätet.
1 av 3

Personen har blåst flertalet personer på nätet.

TT / Instagram (via Brottsplats Sverige)

Ändå lägger polisen ner fallet.
2 av 3

Ändå lägger polisen ner fallet.

Polisen (via Brottsplats Sverige)

Det går helt enkelt inte att rota i så små bedrägerier.
3 av 3

Det går helt enkelt inte att rota i så små bedrägerier.

TT

Polisen vet vem hon är men de kan inte få fast henne. De enskilda bedrägerierna är helt enkelt för små.

En 23-årig kvinna har blåst hundratals människor på nätet. Trots alla polisanmälningar som riktats mot kvinnan väljer polisen att lägga ner fallet, rapporterar Brottsplats Sverige.

Polisen vet vem hon är men de kan inte få fast henne. Detta på grund av sätten hon har gått tillväga på. De enskilda bedrägerierna är helt enkelt för små.

Därför är det "fritt spelrum" för kvinnan att luras på internet utan konsekvenser. Allt fler personer faller offer hör hennes bedrägeri.

Till Brottsplats Sverige berättar en drabbad person om ett köp som skulle ske på en köp- och säljsida. Säljaren skickade bild på varan som skulle vara nyköpt. När personen frågar om kvinnan har Swish säger hon nej. Överföringen fick därför ske via bankkonto.

Personen blev lovad att varan skulle postas nästa dag. Men varan kom aldrig fram.

Det visade sig sedan att flera personer blivit drabbade och lurade av 23-åringen som använt sig av flertalet falska namn för att minska risken att bli upptäckt. Till slut kunde offren koppla ihop att det handlade om samma kvinna – eftersom hon använt samma kontonummer.

Trots den stora mängden bevis går alltså 23-åringen fri.

– Jag tycker det här beteendet, det är naturligtvis helt åt helsike. Det här borde inte få förekomma, naturligtvis, säger Jan Olsson på polisens nationella bedrägericenter till Brottsplats Sverige.

Fortsättningsvis förklarar han att brottsligheten när det kommer till bedrägeri ökar varje år – samtidigt finns det inte tillräckligt med poliser att utreda alla brotten. Det finns inte resurser.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om toppbloggerskan Catrin som också har bedragit flertalet personer på nätet.