Mannen måste ringa om han ska ha sex. 24 timmar innan.
1 av 3
Mannen måste ringa om han ska ha sex. 24 timmar innan. - Foto: TT / Picmonkey
Detta på grund av att han har ett "riskbeteende" – trots att han friades från misstankar om våldtäkt.
2 av 3
Detta på grund av att han har ett "riskbeteende" – trots att han friades från misstankar om våldtäkt. - Foto: SVENSKA DAGBLADET
Mannen måste ändå informera polisen innan – och får inte använda internet heller...
3 av 3
Mannen måste ändå informera polisen innan – och får inte använda internet heller... - Foto: TT

Den här mannen får inte ha sex – om han inte ringer polisen 24 timmar innan

En domstol har satt mannen på en lista över personer som har "riskabelt sex-beteende".


Tidigare har Nyheter24 skrivit om en man som måste informera polisen varje gång han ska ha sex. Då framkom inte särskilt många detaljer – mer än att det gällde fram tills den 19 maj, efter det ska domstolen bedöma det.

Nu verkar domstolen ha fattat beslutet. Mannen måste informera polisen i England där han bor 24 timmar innan han har sex. Detta trots att mannen blev friad från misstankar om våldtäkt.

Mannen själv är inte glad över beslutat och säger till Sky News att "det förstör hela livet".

Mannen är i 40-årsåldern och ska vara riktigt intresserad av sex som innefattar sadomasochism. Han brukade också besöka en fetish-klubb med sin tidigare partner.

Han säger också till Sky News att han brukade använda Tinder för att "leka av sig lite".

Mannen som förhördes i domstol efter misstankar om våldtäkt är ändå tvungen att kontakta polisen innan han ska ha sex – detta efter en så kallad "sexual risk order". Mannen tros hamna under denna bestämmelse för all framtid från och med augusti.

Det innebär kort sammanfattat att en person finns på en risk-lista och måste kontakta polisen 24 timmar innan sex. I alla fall i den här mannens fall. Polisen har all rätt att sätta personer på en SRO – trots att de inte dömts till brott.

Mannen har uttryckt det som att han skulle "haft mer frihet i fängelset än att leva så här". Och att det är omöjligt att ha ett förhållande.


I bestämmelserna finns också att mannen inte får använda en apparat som kan kopplas till internet.

Enligt Sky News säger mannen:

"Jag är chockad. Jag förstår inte hur rättssystemet fungerar om det ska vara så här. Det är orättvist – som ett virtuellt fängelse".

Mannen ska åter infinna sig i rätten i York den 14 juli innan fallet tas upp på allvar igen den 19 augusti. Om det går igenom kan mannen infinna sig på listan för resten av sitt liv.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.