Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läraren Alaina, 23, skulle gifta sig – då var hon otrogen med sin 16-åriga elev

- 06/12/2016, 20:18 -
Alaina Ferguson, 23, jobbade som lärare i staden McKinney i Texas, USA. Där inledde hon en sexuell relation med en 16-årig elev.
1 av 3

Alaina Ferguson, 23, jobbade som lärare i staden McKinney i Texas, USA. Där inledde hon en sexuell relation med en 16-årig elev.

Polisen/TT BILD

Plano Senior High School i Texas, där Alaina Ferguson arbetade.
2 av 3

Plano Senior High School i Texas, där Alaina Ferguson arbetade.

Google Maps

Läraren hade sex med eleven ett antal gånger, vid upprepade tillfällen.
3 av 3

Läraren hade sex med eleven ett antal gånger, vid upprepade tillfällen.

Polisen

Relationen ska ha inletts efter att eleven lämnade sitt Snapchat-namn till läraren på ett prov.

Alaina Ferguson, 23, jobbade som lärare i staden McKinney i Texas, USA. Hon var förlovad och skulle snart gifta sig. Men det planerade bröllopet blåstes av oväntat.

Läraren ska nämligen haft sex med en 16-årig elev ett antal gånger. Alaina ska också ha skickat nakenbilder på sig själv till eleven, som hon undervisade i matematik.

Relationen inleddes efter att eleven hade skrivit sitt Snapchat-namn på ett prov och lämnat över till henne. Efter en del chattande online möttes läraren och eleven upp efter skoltid – och hade sex på en parkbänk.

Två veckor senare träffades de igen och hade sex i Alainas fästmans lägenhet medan han var bortrest. Enligt förundersökningen har de haft sex ett antal gånger och läraren försåg också sin elev med sprit under träffarna.

Så sent som i november i år hade Alaina Ferguson sex med sin minderåriga elev längst bak i en parkerad pickup efter en fotbollsmatch.

Plano Senior High School i Texas, där Alaina Ferguson arbetade. Bildkälla: Google Maps

Enligt polisen som grep läraren ska hon ha sagt till eleven att hon visste att det hon gjorde var fel, men att det kändes rätt där och då.

En annan polis har också spelat in ett förhör där läraren sa att hon ville ställa in det planerade bröllopet med sin fästman för att hon inte hade några känslor för honom längre.

Alaina Ferguson har nu åtalats för sexuellt ofredande, men är släppt mot borgen. Domaren i fallet har dömt henne till fotboja och hon har också fått alla sina konton på sociala medier borttagna. Hon har även förbjudits att använda internet.

Enligt ett uttalande från ansvariga på Plano Senior High School där Alaina arbetade hann hon bara vara i tjänst i två månader på skolan.

– Det här är väldigt oroväckande. Du tror att ditt barn går i en skola som ska vara trygg. Du vill att ditt barn ska lära sig saker och få en bra utbildning, men inte på det här sättet, säger James Bishop som är pappa till en av eleverna på skolan i en intervju med Fox 4 News.

Nyheter24 har tidigare skrivit om läraren Alexandria Vera som hade sex med en elev och blev gravid, vilket elevens föräldrar tydligen stöttade helt. Tidigare har även en lärare i Malmö anklagats för att haft sex med en elev. Han fick behålla sin tjänst på skolan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde dömda kunna släppas mot borgen även i Sverige?