Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

BILDEXTRA: Här beslagtar Tullverket 25 kilo kokain

- 24/01/2020, 10:38

Tullverket började det nya året på ett utmärkt sätt. De håvade, bokstavligen, in 25 kilo kokain.

Man kan minst sagt säga att Tullverket har fått en bra start på det nya decenniet. Redan under första veckan av januari fiskade man nämligen upp en rejäl fångst – nämligen en hel del kokain.

– Efter analys av paketens innehåll visade det sig vara kokain i en mängd av cirka 25 kilo, säger Gill Eriksson, biträdande chef för tullkriminalenheten på Tullverket i ett pressmeddelande.

Tullverket beslagtog 25 kilo kokain.
Tullverket beslagtog 25 kilo kokain. Bildkälla: Tullverket

Lasten hade kommit från ett fartyg som just anlänt till Uddevalla från Colombia och var under nederländskt flagg. Kokainet ska ha lastas på i Barranquilla, Colombia och färdats över havet innan det till slut kom fram till Sverige och beslagtogs.

Släppt på fri fot – misstankarna inte tillräckligt starka

Efter att man beslagtagit kokainet genomförde man förhör med de 15 besättningsmännen som befunnit sig på fartyg. Tre personer delgavs misstanke om synnerligen grov narkotikasmuggling, men har nu tillsammans med resten av besättningen fått lämna Uddevalla.

– I dagsläget är misstankarna inte tillräckligt starka så ingen av besättningsmännen är frihetsberövade. Vi har med andra ord ett beslag utan ägare, konstaterar Gill Eriksson.

Tullverkets beslag
Tullverkets beslag. Bildkälla: Tullverket

Det som händer nu är att en utredning ska analysera beslaget samt att man går igenom förhören man genomfört.

– Det som är viktigt och känns mycket bra är att vi satt stopp för att en mycket stor mängd narkotika hamnar i orätta händer, säger Gill Eriksson.

Se alla bilder av beslaget i videospelaren ovan!