Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mammans erkännande: Ströp sin 4-åriga son – nu åtalas hon

- 03/02/2020, 12:08

Den 32-åriga mamman som misstänks ha mördat sitt barn i Halmstad kommun i slutet av september förra året, står nu åtalad för mord.

Det var i slutet av september förra året som en 32-årig mamma larmade SOS Alarm och berättade att hennes barn låg död i deras lägenhet, skriver Kvällsposten.

Nu har ett åtal väckts mot mamman. Enligt åklagaren ska hon ha strypt ihjäl sin fyraåriga son, något hon själv medger i förhör.

– Hon medger de faktiska omständigheterna, men förnekar uppsåt, säger åklagare Ann-Christin Claesson till Kvällsposten.

Mamman ska dock ha berättat att hon inte minns självaste gärningen.

Missbrukat droger under lång tid

Mamman ska ha levt ensam med barnet och under en lång tid missbrukat droger. Hon ska bland annat ha testats positiv för cannabis och ett narkotikaklassat läkemedel tre dagar efter mordet.

Hon har även fått genomgå en rättspsykiatrisk undersökning som visade att mamman inte var allvarligt psykisk sjuk vid tillfället då pojken dog.

I undersökningen kan man dock se att mamman ska ha svårt att relatera till känslor och andras behov.

”Detta kommer till uttryck i bristande empatisk förmåga och känslomässig avstängdhet, varvat med okontrollerbar aggressiv uppladdning samt ett mönster av oförmåga att etablera ett funktionellt vardagsliv”, skriver den läkare som är ansvarig.

Vid en eventuell fällande dom kan fängelse vänta för den 32-åriga mamman.

MER: Sjuksköterska misstänks för försök till mord på fem spädbarn