Sedan i mars har företagets restauranger varit stängda. Arkivbild.
Sedan i mars har företagets restauranger varit stängda. Arkivbild. - Foto: TT

McDonalds säljer av verksamheten i Ryssland

McDonalds säljer av all sin verksamhet i Ryssland, meddelar bolaget på måndagen. Sedan i början på mars har snabbmatsjättens 850 restauranger i Ryssland hållits stängda men de 62 000 anställda har fortfarande fått sina löner utbetalda.


Enligt McDonalds vd Chris Kempczinski har de anställdas och de ryska leverantörernas hängivenhet och lojalitet gjort det till ett svårt beslut att lämna landet men det att det inte är "försvarbart eller i linje med McDonalds värderingar" att fortsätta sin ryska verksamhet.

En potentiell köpare har bolaget inte gått ut med än. Under försäljningens gång kommer McDonalds att ta bort alla skyltar och symboler med företagets logga i Ryssland. Den nya ägaren kommer inte heller att få använda McDonalds namn, logga eller meny, skriver bolaget i ett uttalande.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 18 april

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

"Kvinna gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.