Zew-indexet föll ytterligare. Arkivbild.
Zew-indexet föll ytterligare. Arkivbild. - Foto: TT

Fortsatt stor pessimism om tysk ekonomi

Utsikterna för den tyska ekonomin ligger kvar på mycket låga nivåer, enligt det månatliga indexet från tyska Zew-institutet som mäter investerarnas förtroende för ekonomin.


Indexet som mäter förväntningarna framåt landade i augusti på minus 55,3, lägre än ekonomernas snittprognos på minus 52,7. I juli låg indexet på minus 53,8.

Även indexet som mäter det nuvarande ekonomiska läget sjönk.

Bakom pessimismen ligger de stigande energikostnaderna som väntas lägga sig som en våt filt över företag och konsumenter.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

1 timme sedan
Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.