Elkrisen slår hårt mot många svenska hushåll.
Elkrisen slår hårt mot många svenska hushåll. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Exponera/TT

Här är gruppen som kan drabbas värst av elkrisen: "Tragedier"

Elkrisen kommer att slå hårt mot de allra flesta i vinter, men Mats Danielsson, energi- och klimatrådgivare på Göteborgs miljöförvaltning, är särskilt orolig för en grupp.
– Jag tror att vi kommer att få se många tragedier framöver, säger han till DN.


Svenska hushåll står inför en tuff höst och vinter – inte minst på grund av de skenande elpriserna, då i kombination med kallare väder och större behov av uppvärmning.

Här kan du läsa om hur mycket pengar du kan spara genom att sänka värmen med två grader.

Expertens oro: "Ensamstående pensionärer"

För experterna på området är det tydligt att många svenskar är nervösa inför de kallare vintermånaderna. Faktum är att man på flera håll blir nedringda av personer som vill ha råd för hur man ska klara sig allra bäst.

– Jag har jobbat med detta i 25 år och jag har aldrig varit med om något liknande. Det är både roligt och jobbigt, säger Mats Danielsson, energi- och klimatrådgivare på miljöförvaltningen i Göteborg, till DN.

Även om alla hushåll lär känna av de höga elpriserna finns det en grupp som Danielsson är särskilt orolig för i dessa tider.

– Jag tror att vi kommer att få se många tragedier framöver, inte minst bland alla ensamstående pensionärer med direktverkande el, säger han till tidningen

Läs här om den smarta prylen som kan sänka din elräkning dramatiskt om du har direktverkande el.