KO stämmer Ellos. Arkivbild.
KO stämmer Ellos. Arkivbild. - Foto: TT

Konsumentombudsmannen stämmer Ellos

Konsumentombudsmannen (KO) stämmer Ellos, som säljer bland annat kläder på nätet, eftersom Ellos vid nätköp visat kredit som första alternativ då kunden ska betala.


Sedan 2020 är det inte längre tillåtet att visa kreditalternativet först vid näthandel. För att skydda konsumenter mot att ta krediter i onödan ska andra alternativ visas överst.

Ellos har ändrat sin marknadsföring, men KO vill få klarhet i hur den nya lagen ska tolkas. Därför vill KO att Patent- och marknadsdomstolen prövar om Ellos utformning bröt mot reglerna.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.