Det blir ett känslosamt avsnitt av Lyxfällan när Magnus Hedberg åker hem till Sarah i Norrköping.
Det blir ett känslosamt avsnitt av Lyxfällan när Magnus Hedberg åker hem till Sarah i Norrköping. - Foto: Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

Sarah har 400 000 i skulder – bryter ihop av programledarens tuffa frågor

För två år sedan blev Sarah ensamstående, och trots en stabil inkomst blir skuldberget bara större och större. I veckans Lyxfällan rycker Magnus Hedberg ut för att få hennes ekonomi på banan igen – och det blir minst sagt känslosamt.


I senaste säsongen av Lyxfällan träffar vi Sarah som jobbar som lastbilschaufför. Hon älskar sitt jobb, men ska snart byta till en tjänst som gör att hon kommer vara mer på hemmaplan för att få mer tid över till sin son – men det innebär också en lägre inkomst. Sarah har det redan kämpigt med den ekonomiska biten, framförallt sedan hon och sonens pappa separerade. 

Sarah älskar sitt jobb som lastbilschaufför. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

Sarah i Lyxfällan: "Försökt köpa mig lycka"

Det är tack vare sina vänner som Sarah nu har tagit hjälp av Lyxfällan. Sarah har haft en tuff uppväxt, där hon levt med en övervikt, mycket mobbning, och känt sig väldigt ensam – något som resulterat i att hon "försökt köpa sig lycka". 

När programledare Magnus Hedberg rullar fram budgettavlan så tappar Sarah hakan när övrigtposten presenteras. Bland annat stora mängder shopping och cigarett-köp har nämligen dragit upp summan till 14 900 kronor. 

Sarah beskriver det som att hon försökt "köpa sig lycklig". Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

Sarah har också en del krediter och blancolån, vilket gör att det under lånekategorin radas upp 12 700 kronor. Med en lön på 32 800 i månaden efter skatt, och med 43 800 kronor utgående, innebär det att Sarah går 11 000 kronor back. 

Budgettavlan får Sarah att tappa hakan. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

Sarah bryter ihop i Lyxfällan – efter Magnus Hedbergs fråga: "Mobbad"

Samtidigt upplever Magnus Hedberg att det är svårt att få grepp om Sarahs ekonomiska situation. Han menar att hon verkar ha insett problematiken, men trots det fortsätter sitt destruktiva beteende. Hedberg försöker därmed reda ut vad det här kan bero på. 

Magnus Hedberg försöker reda ut varför Sarah fortsätter sitt destruktiva beteende. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

– Du säger att den sista pusselbiten är att reparera ekonomin, men i samma andetag som du säger det ansöker du om nya lån och fortsätter blåsa på i vardagen så att du är tvungen att ta nya lån. Då förstår jag inte hur det hänger ihop. Du gasar och bromsar samtidigt. Varför gör du det? Vad är det du vill åt?, frågar Magnus Hedberg. 

Ännu en gång brister det för Sarah, och det visar sig att det är en slags sorg som Sarah försöker dämpa. 

– Jag har aldrig känt mig värd någonting, och varit utstött och mobbad. Jag har känt en enorm ensamhet fram tills att jag fick min son, förklarar en gråtande Sarah. 

Det blir känslosamt för Sarah i Lyxfällan. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

Sarah i Lyxfällan lägger 21 600 på cigaretter

För att ytterligare demonstrera hur Sarahs livsstil påverkar hennes ekonomiska situation gör Magnus Hedberg ytterligare en sammanställning av hennes årliga konsumtionsutgifter. Det visar sig att hon lägger svindlande 21 600 kronor på cigaretter, 10 800 på kaffe, 55 000 på shopping och 9 200 på mobilspel. 

Sarah lägger 21 600 kronor på cigaretter årligen. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

Sammanlagt blir det alltså 105 800 kronor på ett år i onödig konsumtion, och Sarahs totala skuldbild vid tillfället som Lyxfällan är där landar på hisnande 392 000 kronor. 

I samtalet med Philip Diab blir det mycket känslor. Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

Det dåliga samvetet som mamma är tufft för Sarah att hantera. Och när livschoach Philip Diab frågar henne hur ofta hon träffat sin son det senaste året blir det ännu en gång riktigt känslosamt. En berörd Sarah berättar att hon endast träffat sin son 11 gånger de senaste fem veckorna. 

– Jag ifrågasätter mig själv varför jag inte gjort något åt det här tidigare, säger Sarah genom tårarna.

Vill du veta hur det går för Sarah?

Lyxfällan sänds på tisdagar klockan 20.00 i TV3 och på Viaplay.

/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!