Jonas Reinholdsson, 60, grundade O'learys.
Jonas Reinholdsson, 60, grundade O'learys. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT och Gorm Kallestad/NTB/TT

Jonas Reinholdssons miljonlön – så mycket tjänar O'learys-grundaren

Den som gillar sport och bärs har säkert besökt O'learys både en och två gånger. Grundaren av sportbarskedjan, som drivs av franchisetagare, är Jonas Reinholdsson. Nyheter24 har kikat närmare på entreprenörens inkomst.


O'learys har blivit ett populärt tillhåll för sportfantaster som vill äta en bit mat eller bara dricka öl samtidigt som man avnjuter en match. 

Även om O'learys i dag finns i en uppsjö av länder – däribland Kina, Spanien och Förenade Arabemiraten – var det en svensk som grundade franchisekedjan år 1988: numera 60-årige Jonas Reinholdsson

– Jag visste att jag skulle ha mitt eget företag så småningom, säger han. Och ska jag vara ärlig, så gillar jag det goda livet – pengar har inte varit min enda drivkraft, men jag skulle ljuga om jag sa att pengarna inte spelar någon roll, hade Reinholdsson tidigare sagt i en intervju med Scandinavian Traveler.

Jonas Reinholdssons drar in miljonlön

Men hur mycket pengar trillar då in på Jonas Reinholdssons lönekonto? Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade O'learys-grundaren en fastställd förvärvsinkomst på 1 053 486 kronor under 2020.

Jonas Reinholdsson har sålt andelar i O'learys

Under 2021 omsatte O’Learys Trademark AB hela 76,6 miljoner kronor, men Jonas Reinholdsson sålde faktiskt 95 procent av andelarna i bolaget under 2004 och 2008. 

Dessa köptes av Scandinavian Service Partner (SSP).

– Det är klart att jag med facit i hand behållit ett större ägande i bolaget i dag, det kan jag väl ångra. Men samtidigt så har jag sagt att jag hellre äger fem eller tio procent i någonting som kan bli 1000 restauranger än 100 procent i någonting som bara blivit 50, sade Reinholdsson till Aftonbladet år 2020. 

/