Oljebolag var torsdagens vinnare på New York-börsen. Arkivbild.
Oljebolag var torsdagens vinnare på New York-börsen. Arkivbild. - Foto: TT

Bred uppgång på Wall Street

Kurserna tickade uppåt på börserna i New York på torsdagen. Alla de tre ledande indexen steg sedan flera positiva statistikrapporter presenterats under dagen.


Bruttonationalprodukten i USA steg med 2,9 procent under fjärde kvartalet i fjol jämfört med samma period 2021. Det var mer än analytikerna hade spått: 2,6 procent.

En annan rapport visade att beställningarna på så kallade sällanköpsvaror från tillverkningsindustrin ökade mer än väntat i december. Färre amerikaner än väntat ansökte också om arbetslöshetsunderstöd förra veckan.

Börsuppgången var bred – tio av Wall Streets branschindex gick upp. Bästa bransch blev energibolagen vars sektorindex lyfte 3,3 procent sedan råoljepriset gått upp.

Det breda S&P 500-indexet ökade 1,1 procent, Dow Jones industriindex steg 0,6 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex lyfte 1,8 procent.

TT
/
USA
Senaste nytt

Polisen i Kristianstad rapporterar om misshandel

Ljusmanifestation mot gängvåldet i Uppsala

1 timme sedan
Hundratals personer samlades för en ljusmanifestation i Fullerö utanför Uppsala på söndagskvällen, med anledning av sprängdådet som dödade en kvinna tidigare i veckan. Det är väldigt läskigt, man tänker på om det kommer hända en själv härnäst, säger Tina.

Biden: Ukraina kan räkna med vårt stöd

1 timme sedan
Dagen efter budgetuppgörelsen i USA lovar president Joe Biden att Ukraina kan räkna med fortsatt amerikanskt stöd. Jag försäkrar våra allierade, det amerikanska folket och Ukrainas folk att de kan räkna med vårt stöd. Vi kommer inte att avbryta stödet.

Läsk och godis ökar i krisen

1 timme sedan
En svagare ekonomi har fått hushållen att köpa mindre frukt och grönt. Men försäljningen av läsk och godis har samtidigt ökat.

Polisen i Västerås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Brand i förråd.", skriver polisen på sin hemsida.

Försvarets vapen i Tove-målet – nya vittnen

2 timmar sedan
Två unga kvinnor dömdes till livstids fängelse för mordet på Tove i Vetlanda. Men när fallet nu ska upp i hovrätten kan utfallet bli något helt annat. Jag skulle absolut inte räkna hem någonting, utan det här är en öppen process, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.