Bostadsrätters avgifter bör höjas med 40 procent, enligt en ny rapport från Nabo.
Bostadsrätters avgifter bör höjas med 40 procent, enligt en ny rapport från Nabo. - Foto: Henrik Montogomery/Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Varning för extrem höjning av avgift på bostadsrätter – så dyrt kan det bli

En ny rapport från fastighetsbolaget Nabo visar att bostadrätters avgifter behöver höjas med 40 procent.


Fastighetsförvaltaren Nabo har gått igenom 2 000 bostadrättsföreningars ekonomi – och det är ingen munter rapport som kommer efter det, skriver SVT. 

Bolaget varnar för att många föreningar har för låga avgifter – vilket gjort att de inte kunnat spara till avsättningar och underhåll. Det i sin tur kan bli en ond spiral med ökad belåning och högre avgifter. 

– Till slut säger banken ifrån och då finns det risk för konkurser, säger Jonas Gustavsson, expert på ekonomisk förvaltning på Nabo till SVT. 

Enligt bolaget höjde bostadsrättsföreningarna sina avgifter med 3,6 procent, men flera skulle behöva höja med 40 procent. 

/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

KD vill ha en ny migrationspakt

Gränser och frihet. Det är de två ord som kommer att symbolisera Kristdemokraternas EU-valskampanj, meddelar partiledare Ebba Busch. KD vill också ha en migrationspakt 2.0.

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.

17-åring häktad efter mordet i Skärholmen

En 17-årig pojke häktas misstänkt för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.

Polisen i Ljungby rapporterar om brand

"Larm om villabrand", skriver polisen på sin hemsida.

Galaxens mest massiva svarta hål har hittats

1 timme sedan
Astronomer har hittat galaxens hittills mest massiva svarta hål som bildats vid kollapsen av en stjärna, Gaia BH3. Hålet är 33 gånger mer massivt än solen.