Nu kan du ta nattåget hela vägen till Berlin.
Nu kan du ta nattåget hela vägen till Berlin. - Foto: Tomas Oneborg/Halvard Alvik/TT

SJ börjar med nattåg till Berlin – då öppnar direktlinjen

Från och med den 31 mars går det att åka nattåg, utan byten, med SJ till Berlin när tågföretaget förlänger nattågslinjen Euronight.


Sedan den 1 september 2022 kör SJ nattåg till stationen Hamburg-Altona i norra Tyskland. I och med att tågen under sommarhalvåret, från den 31 mars till den 30 september, kommer att fortsätta vidare till Berlin blir det lite förändringar i resandet till Hamburg, skriver SJ i ett pressmeddelande.

När tåget från och med 31 mars fortsätter till Berlin flyttas uppehållet i Hamburg från stationen Altona till Hamburg Hauptbahnhof.

I Berlin ankommer tåget sedan till Berlin Hauptbahnhof men avgår norrut från Berlin Gesundbrunnen utom på lördagar då det avgår från Hauptbahnhof på grund av banarbete.

Direkttåg till Berlin

SJ: s affärschef Christer Litzell säger enligt pressmeddelandet att intresset för nattågen till Hamburg varit stort sedan de började köras i höstas. Men det har också funnits ett stort intresse för att kunna komma längre söderut i Tyskland med tåg.

"Därför är det väldigt roligt att kunna erbjuda Berlin som destination. Det är ett eftertraktat resmål och en bra knutpunkt för fortsatt resande ut i Europa för den som vill det", säger Christer Litzell.

Biljetterna till resor under perioden 31 mars till 30 september släpps till försäljning i dag den 1 februari.

TT
/
/
SJ