Ändringen inför årets deklaration som du måste ha koll på för att få pengarna innan påsk
Ändringen inför årets deklaration som du måste ha koll på för att få pengarna innan påsk - Foto: Anders Wiklund och Fredrik Sandberg/TT

Ändringen i deklarationen att ha koll på – avgör om du får återbäringen innan påsk

Skatteverket har genomfört en ändring som du behöver ha koll på för att få dina pengar utbetalda innan påsk. Undrar du också vad det är? Då har du kommit rätt!


Sakta men säkert börjar det bli dags att hålla koll på inkomstdeklarationen för förra året och således deklarera

Som vanligt sker den första utbetalningen, för dem som väntar återbäring, i början av april. Men en sak har ändrats i förhållande till förra året som avgör om du kommer att få din skatteutbetalning till påsk eller inte. 

Har du koll på vilken ändring Skatteverket genomfört? 

Ha din digitala brevlåda redo

Förra året genomfördes den första utbetalningen av skatteåterbäringen i början på april, förbehållet att de som väntade på att få återbäring hade registrerat sin digitala brevlåda senast den 24 februari. 

Även i år kommer den första skatteutbetalningen att genomföras med i början av april, närmare bestämt den 5-6 april. 

Den stora ändringen i år är dock att Skatteverket nu ändrat datum då du senast måste ha ordnat med din digitala brevlåda. För att få dina pengar i tid krävs det att du i år har skaffat och registrerat din digitala brevlåda den 5 mars för att få dina pengar i tid, alltså nio dagar senare än förut. I annat fall riskerar du att behöva vänta till juni för att få ut pengarna. 

Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.