Det blir billigare att gå på Grönan i år.
Det blir billigare att gå på Grönan i år. - Foto: Anders Wiklund/Christine Olsson/TT

Gröna Lund sänker priserna – så mycket billigare blir biljetten

Inför årets säsong sänker Gröna Lund priserna.
– Vi vet inte hur plånböckerna kommer att se ut i sommar, säger Joanna Hammar, vice vd för Parks and Resorts där Gröna Lund ingår.


Sommarens semester är fortfarande några månader bort men för de familjer som nu börjar planera är det en annan verklighet att förhålla sig till. Något oväntat väljer då flera klassiska turistmål att göra måttliga prisjusteringar.

Så mycket kostar det att gå på Gröna Lund

Gröna Lund väljer under högsäsong att ta 499 kronor för en biljett jämfört med 525 kronor 2022. För barnbiljetter sänks priset från 410 till 399 kronor.

– Vi vet inte hur plånböckerna kommer att se ut i sommar. Alla ska ha chans att komma till oss och ju tidigare du bokar, desto billigare blir det, säger Joanna Hammar, vice vd för Parks and Resorts där Gröna Lund ingår.

– Det vi också märkte förra året var att vi inte var slutsålda under högsäsong och då började vi att titta på om vi kanske var lite för dyra.

Begränsade besökstider tas bort

Gröna Lund har tidigare erbjudit gäster att köpa biljetter till en viss tidsperiod, till exempel klockan 10–16 och sedan hålla stängt någon timme medan parken ordningsställs inför ett kvällspass med nya besökare. 

Till i år erbjuds i stället besökare att komma när man vill och stanna hela dagen. En grundbiljett innebär dock att själva åkattraktionerna bara är tillgängliga under en specifik tidsperiod.

TT: Men förklaras inte prissättningen med att numera kan gäster stanna hela dagen och därmed också spendera mer inne på Gröna Lund?

– Ja, absolut. Men under högsäsong ska vi inte ha mer än 10 000 åkare och vid lågsäsong börjar vi på en lägre siffra, omkring 7 000.

Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!