"Det kommer inte vara mycket börs, aktier eller den typen av innehåll i bloggen", säger pengacoachen Mathilda Vernersson
"Det kommer inte vara mycket börs, aktier eller den typen av innehåll i bloggen", säger pengacoachen Mathilda Vernersson - Foto: Henrik Montgomery/TT/Privat

Nyheter24 värvar pengacoachen Mathilda Vernersson: "Jag pratar ekonomi på svenska"

Nu är det klart att Nyheter24 värvar pengacoachen Mathilda Vernersson, känd från det populära Instagramkontot @overtillannat, som ny ekonomibloggare! Vad kan läsarna förvänta sig och vilket är det bästa spartipset hon själv fått? Vi lär känna Mathilda bättre.


Vem är Mathilda Vernersson?

Ålder: 44 år

Jobbar med: Ekonomi-influencer och social medier-konsult.

Intressen: Att resa, löpning.

Favoritmat: Jag är en allätare, men just nu blir det mycket thai.

Inspireras av: Sociala medier och intryck i vardagen. Lite lugn och ro sätter igång min inspiration också!

Med över 28 000 följare på Instagram har pengacoachen och ekonomi-influencern Mathilda Vernersson blivit mångas hjälpande hand i frågor som rör privatekonomi. 

Nu börjar hon blogga för Nyheter24Över till annat – och där utlovas budgettips och värdefulla sparknep på ett begripligt sätt. 

"Jag försöker prata ekonomi på svenska"

Varmt välkommen till Nyheter24, Mathilda! Hur känns det här?

– Tack! Det känns fantastiskt härligt och jag tycker det är en ära att få frågan överhuvudtaget, att få det här uppdraget. Så jag är supertaggad. 

Vad kan läsarna förvänta sig att få läsa på bloggen?

– Det kommer inte vara mycket börs, aktier eller den typen av innehåll på min blogg. Utan mycket mer vad du kan göra i din vardag för att få pengarna att räcka så långt som möjligt, och till det man vill, säger Mathilda och fortsätter:

– Jag kommer försöka prata ekonomi på svenska, som jag brukar säga, och göra det lite roligare förhoppningsvis.

Driver podcasten "Slut på kontot"

Du är ju inte bara aktiv i bloggformat. Var mer kan man följa dig?

– Själva basen där allt började är Instagram, där jag drog gång i maj 2019. 

Hon finns även på TikTok, driver hemsidan Över till annat, skickar ut nyhetsbrev varje vecka och driver podcasten "Slut på kontot" med kollegan Emelie.

– I podden försöker vi underlätta det här stela ämnet, som många tycker att det är. Så jag finns lite överallt.

Mest engagemang väcker inlägg om den egna budgetmetoden "konto-tricket", som är navet i hennes innehåll. Men även matkostnader får följarna att flockas till inläggen.

– Det är något alla undrar. Hur man gör sin matplanering, hur man kan tänka för att undvika affären så mycket som möjligt och ändå äta god mat. 

Vilket är det bästa ekonomitipset som du själv fått?

– Det är att varje krona som kommer in i ekonomin ska få ett jobb. Det ska inte finnas några arbetslösa slantar som inte vet vad de ska göra, för det är inget effektivt sätt att jobba - varken på en arbetsplats eller i din ekonomi, säger Mathilda och fortsätter:

– Att inte ha tydliga uppgifter till sina anställda, för att dra en parallell, det blir ju bara förvirrat och det händer inte så mycket då. Så varje krona ska få ett jobb.

Felet många gör i sin budget: "Man glömmer att..."

Vilken är den vanligaste missen folk gör när de lägger upp en budget för sin privatekonomi? 

– Man glömmer att budgetera för oförutsedda kostnader, det är det vanligaste. 

Enligt Mathilda är många noga med att räkna ut vad man betalar i räkningar varje år, men desto slarvigare med att budgetera för mat, shopping och just oväntade utgifter. 

När de oförutsedda kostnaderna dyker upp kan de göra att man tappar motivationen. Plötsligt får man en oväntat dyr tandläkarräkning, eller så går bilen sönder – och då fallerar hela ens plan.

– Men om man budgeterar för oförutsedda kostnader så är de ju inte helt oförutsedda. Då finns det en slant för det.

Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.