"Det kommer inte vara mycket börs, aktier eller den typen av innehåll i bloggen", säger pengacoachen Mathilda Vernersson
"Det kommer inte vara mycket börs, aktier eller den typen av innehåll i bloggen", säger pengacoachen Mathilda Vernersson - Foto: Henrik Montgomery/TT/Privat

Nyheter24 värvar pengacoachen Mathilda Vernersson: "Jag pratar ekonomi på svenska"

Nu är det klart att Nyheter24 värvar pengacoachen Mathilda Vernersson, känd från det populära Instagramkontot @overtillannat, som ny ekonomibloggare! Vad kan läsarna förvänta sig och vilket är det bästa spartipset hon själv fått? Vi lär känna Mathilda bättre.


Vem är Mathilda Vernersson?

Ålder: 44 år

Jobbar med: Ekonomi-influencer och social medier-konsult.

Intressen: Att resa, löpning.

Favoritmat: Jag är en allätare, men just nu blir det mycket thai.

Inspireras av: Sociala medier och intryck i vardagen. Lite lugn och ro sätter igång min inspiration också!

Med över 28 000 följare på Instagram har pengacoachen och ekonomi-influencern Mathilda Vernersson blivit mångas hjälpande hand i frågor som rör privatekonomi. 

Nu börjar hon blogga för Nyheter24Över till annat – och där utlovas budgettips och värdefulla sparknep på ett begripligt sätt. 

"Jag försöker prata ekonomi på svenska"

Varmt välkommen till Nyheter24, Mathilda! Hur känns det här?

– Tack! Det känns fantastiskt härligt och jag tycker det är en ära att få frågan överhuvudtaget, att få det här uppdraget. Så jag är supertaggad. 

Vad kan läsarna förvänta sig att få läsa på bloggen?

– Det kommer inte vara mycket börs, aktier eller den typen av innehåll på min blogg. Utan mycket mer vad du kan göra i din vardag för att få pengarna att räcka så långt som möjligt, och till det man vill, säger Mathilda och fortsätter:

– Jag kommer försöka prata ekonomi på svenska, som jag brukar säga, och göra det lite roligare förhoppningsvis.

Driver podcasten "Slut på kontot"

Du är ju inte bara aktiv i bloggformat. Var mer kan man följa dig?

– Själva basen där allt började är Instagram, där jag drog gång i maj 2019. 

Hon finns även på TikTok, driver hemsidan Över till annat, skickar ut nyhetsbrev varje vecka och driver podcasten "Slut på kontot" med kollegan Emelie.

– I podden försöker vi underlätta det här stela ämnet, som många tycker att det är. Så jag finns lite överallt.

Mest engagemang väcker inlägg om den egna budgetmetoden "konto-tricket", som är navet i hennes innehåll. Men även matkostnader får följarna att flockas till inläggen.

– Det är något alla undrar. Hur man gör sin matplanering, hur man kan tänka för att undvika affären så mycket som möjligt och ändå äta god mat. 

Vilket är det bästa ekonomitipset som du själv fått?

– Det är att varje krona som kommer in i ekonomin ska få ett jobb. Det ska inte finnas några arbetslösa slantar som inte vet vad de ska göra, för det är inget effektivt sätt att jobba - varken på en arbetsplats eller i din ekonomi, säger Mathilda och fortsätter:

– Att inte ha tydliga uppgifter till sina anställda, för att dra en parallell, det blir ju bara förvirrat och det händer inte så mycket då. Så varje krona ska få ett jobb.

Felet många gör i sin budget: "Man glömmer att..."

Vilken är den vanligaste missen folk gör när de lägger upp en budget för sin privatekonomi? 

– Man glömmer att budgetera för oförutsedda kostnader, det är det vanligaste. 

Enligt Mathilda är många noga med att räkna ut vad man betalar i räkningar varje år, men desto slarvigare med att budgetera för mat, shopping och just oväntade utgifter. 

När de oförutsedda kostnaderna dyker upp kan de göra att man tappar motivationen. Plötsligt får man en oväntat dyr tandläkarräkning, eller så går bilen sönder – och då fallerar hela ens plan.

– Men om man budgeterar för oförutsedda kostnader så är de ju inte helt oförutsedda. Då finns det en slant för det.

Relaterat
Senaste nytt

"Jag känner ingen som vill stanna här"

Äckliga anledningen - därför ska du byta handduk var femte dag

Att vira en nytvättad och väldoftande handduk runt sig är både trevligt och hälsosamt. Enligt Marléne Eriksson bör du byta handdukarna oftare än du kanske tror och detta av en specifik anledning.

KD petar Sara Skyttedal från EU-valet: "Sett fram emot att fortsätta"

Sara Skyttedal kommer inte att vara Kristdemokraternas kandidat i Europaparlamentsvalet, skriver hon på Facebook.

Tusentals armenier på flykt

Tusentals armenier har flytt från Nagorno-Karabach till Armenien sedan strider brutit ut i regionen i förra veckan. Det handlar hittills om 4 850 invånare, uppger källor i Armeniens regering vid lunchtid på måndagen.

Offrets kvarlevor låg i frysen – man åtalas

Bland matvaror i frys och kylskåp förvarade mannen kvarlevorna efter en man i 20-årsåldern. Den 29 november förra året uppsökte han polis tillsammans med sina socialsekreterare och berättade. Nu åtalas Malmöbon för mord och grovt gravfridsbrott.

Kommunen där du får 2 500 kronor för att skaffa barn: "Vi behöver fler"

I en kommun på Öland erbjuder kommunstyrelsen nu nyblivna föräldrar tusenlappar i ett försök i att få upp invånarantalet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.