Min dröm, kunskapen om kontotricket når millioner!

Inte trodde jag, när jag postade mitt första inlägg på Instagram om min budgetmetod kontotricket, att jag några år senare skulle sitta här som egen företagare med över 65 000 följare på Instagram. Att jag får dela med mig av mina erfarenheter kring kontotricket till närmare 1 miljon konton på instagram de senaste 30 dagarna.  Men hur startade allting?

 

Sagan om kontotricket!

Min business bygger på “min” metod Kontotricket, en metod jag skapade när jag var i 20 årsåldern. Jag har då kommit ur ett stormigt förhållande där jag lämnades kvar med en trasig ekonomi. Jag hade då min dotter Vendela på heltid och ekonomin var mycket stram. Vardagen kantades av mycket oro kring just ekonomi.

Att bli förälder innebär ju att ge sitt barn dom bästa förutsättningarna till ett bra liv. Det gjorde jag, jag gav mig fasen på att Vendela skulle få den bästa uppväxten. Jag insåg att jag måste få ordning på mina inkomster och utgifter, så gick till banken för att få ut mitt kontoutdrag ett år tillbaka. Jag började sortera upp i kategorier och markera med överstrykningspenna. Kategori för kategori blev klar och jag fick en överblick över hur det såg ut. Det var inte nattsvart, men jag behövde kavla upp armarna.

Slitsamt och lyckosamt

Jag tog extrajobb, ett par stycken, och vi flyttade till en mindre bostad. Allt för att fylla dom ekonomiska hål som hade skapats under det förra förhållandet. Sakta men säkert tog jag mig tillbaka, men det tog både tid och energi. Det resulterade i mindre tid med min dotter, vilket sved då, men som jag är glad för nu. Hade jag inte gjort den prioriteringen hade jag inte kommit nånstans. Jag kom ut på andra sidan med en erfarenhet som jag idag är rätt tacksam för. Den erfarenheten ledde mig till Kontotricket, mitt skötebarn och grundsten i mitt alldeles egna företag. Det känns overkligt när jag tänker på det. Jag vill egentligen bara uttrycka en tacksamhet till att jag får göra detta.

onlinekurs kontotricket
Min kurs kontotricket öppnar för nya elever som finns på min väntelista den 25/3!

Anmäl dig till väntelistan för min kurs i kontotricket utan köpkrav här.

På min hemsida möts du av guidning i privatekonomi i glada färger och lättsamhet, hoppas du vill hänga med mig där!

Över till annat | Få ett liv du älskar på en budget du förstår och har råd med. (overtillannat.se)

 

/Mathilda

Undvik ”Fattigjanuari” och Skapa en Hållbar Julbudget redan nu!

Nu är det Februari och julen känns överstökad och det är en evighet till nästa gång det är dags för att öppna plånboken på vid gavel och handla för 1000-tals kronor. Inte sant?

Men många som läser detta står fortfarande i en  kall dusch av ekonomisk stress efter firandet? Det är nu kreditkortsräkningarna gör sig påminda på riktigt efter all julhandel. Du är inte ensam. Många  hamnar i ”fattigjanuari-fällan”, där pengarna tar slut och budgeten skriker. Även om den så kallade fattigmånaden är förbi så har det börja sippra över till både februari och mars innan många är på banan igen ekonomiskt. Men lugn, fortsätt läsa så kanske min julstrategi kan vara till hjälp för dig för att slippa få denna stress i januari och februari 2025! Idag delar jag med mig av några enkla och smarta ekonomiska strategier för att undvika den där årliga ekonomiska baksmällan och istället njuta av en stressfri jul och nyår. Allt handlar om att skapa en hållbar julbudget redan nu!

Förbered Dig i Förväg: Skapa en Julbudget redan nu

För att undvika ”fattigjanuari” är det avgörande att skapa en realistisk julbudget i förväg. Men låt oss vara ärliga, det är lätt att fastna i impulsköp och överskrida budgeten under högtiden. Så hur kan vi undvika detta?

Dela Upp Kostnaderna: Ett Exempel

Tänk dig att du räknar ut att du behöver 7000 kronor extra i december för att täcka julens kostnader utan att behöva ta till kreditkort.  Här brinner det till i mångas huvuden och man går i försvarsställning direkt med orden: Vi handlar inte julklappar för så mycket pengar! Nej, det gör inte vi heller men jul och nyår är så mycket mer än julklappar. Istället för att försöka komma över denna summa på en gång, varför inte fördela den över flera månader? Om du har 10 löner fram till december, kan du enkelt sätta av 700 kronor från varje lön. Genom att dela upp kostnaderna blir det mycket lättare att hantera och undvika ekonomisk stress.

Ta Kontroll över Din Ekonomi

Genom att ta kontroll över din ekonomi och planera i förväg kan du undvika att hamna i ”fattigjanuari”-fällan. Skapa ett julkonto där du regelbundet sätter in dina avsatta pengar varje månad. På så sätt kan du bygga upp en buffert som hjälper dig att njuta av julen utan att riskera din ekonomiska stabilitet.

Långsiktigt Tänkande: Skapa En Jämn Ekonomi

Att undvika ”fattigjanuari” handlar inte bara om att överleva en månad utan pengar. Det handlar om att skapa en hållbar ekonomisk framtid för dig själv. Genom att tillämpa denna enkla strategi kan du skapa en jämn ekonomi över hela året och undvika ekonomiska svårigheter, inte bara under julen.

Att skapa en hållbar julbudget handlar om mer än bara att undvika ekonomisk stress under en månad. Det handlar om att ta kontroll över din ekonomi och skapa en ljusare framtid för dig själv och din familj. Så nästa gång du planerar för julen, kom ihåg att tänka långsiktigt och fördela kostnaderna på ett smart sätt.

Jag hoppas att dessa tips har varit till hjälp för dig när du planerar din ekonomi inför julen. Ta hand om dig själv och ha en underbar och stressfri jul 2025!

Du kan läsa mer kring högtider och pengar här!

 

/Mathilda

8 Sätt att Fira Alla Hjärtans Dag på en Budget

 

Alla Hjärtans är här!

För många av oss är det en tid för kärlek och uppskattning. Men det behöver inte vara en dyr tillställning för att visa hur mycket du bryr dig om din älskling. Här är åtta smarta sätt att njuta av denna speciella dag utan att spränga banken.

Lämna Telefonerna Hemma och Ta en Promenad:

Det är förvånansvärt lätt att glömma hur underbart det är att bara prata med varandra utan distraktioner. Ta en promenad, håll varandra i handen och njut av varje ögonblick.

Va Turist i Er Egen Kommun:

Det finns magi att upptäcka även i ditt eget kvarter. Ge er ut och utforska nya platser, testa ett nytt kafé eller ta en picknick i parken.

Överraska Med Frukost på Sängen:

En klassiker av en anledning! Ta med en kopp kaffe och några nybakade croissanter till sängen och börja dagen med lite extra kärlek.

Titta Igenom Gamla Fotografier:

Det finns något speciellt med att gå igenom gamla minnen. Bläddra igenom era fotoalbum och skratta åt de galna ögonblicken och de vackra minnena ni delat.

Återskapa Er Första Date:

Ge er själva en resa tillbaka i tiden genom att återskapa er första dejt. Oavsett om det var på en kafé eller i en park, återskapa den magiska känslan av första gången ni möttes.

Skriv Kärleksfulla Lappar:

Det är de små sakerna som räknas. Skriv små lappar med kärleksfulla meddelanden och göm dem överallt där din älskling kan hitta dem under dagen.

Ta en Skridskotur Tillsammans:

Om vädret tillåter, ge er ut på isen för lite rolig och romantisk skridskoåkning. Det är ett perfekt sätt att komma närmare varandra och njuta av vinterns glädje. (Ja detta tillåter ju inte temperaturen i hela landet)

Avlasta Din Partner:

Visa din uppskattning genom att ta hand om en tråkig syssla som din älskling ogillar. Det är en liten gest som visar hur mycket du bryr dig.

 

Alla Hjärtans Dag handlar om att skapa minnen och uppskatta varandra. Med dessa budgetvänliga idéer kan ni skapa en dag som är full av kärlek och glädje, utan att spräcka plånboken.

Med lite kreativitet och omtanke kan ni göra Alla Hjärtans Dag till en minnesvärd och romantisk dag utan att spendera massor av pengar.

Här kan du läsa om andra högtider som du också kan fira på en budget:-)

Ha nu en fin dag utan att spränga din plånbok!

Kärlek från Mathilda

Sportlovsaktiviteter utan att spräcka plånboken

Snart står sportlovet för dörren med all sin potential för äventyr och aktiviteter. Det är den tiden på året då vi associerar till skidåkning, friluftsliv och massor av roliga, men potentiellt dyra, upplevelser. Men oroa dig inte! Det finns alternativ att hitta på tillsammans med barnen som inte behöver kosta en förmögenhet. Jag har samlat ihop ett gäng exempel för att ordna ett sportlov som är både ekonomiskt förnuftigt och fullt av skoj. Låt oss skapa ett härligt och lagom sportlov!

Hemmaaktiviteter för alla!

För dig som stannar hemma under sportlovet finns det gott om roliga och prisvärda alternativ:

Skridskoåkning:

Ta på dig skridskorna och ge dig ut på isen. I vissa delar av landet erbjuds det ju även åkning utomhus. Annars kan du besöka din kommuns ishall. Har du inga skridskor så finns det ofta att låna alternativt hyra för en billig peng:-) Glöm inte heller att  ta med en egen matsäck. Mycket mysigt och mer ekonomiskt.

Kulturutflykter och lokala evenemang:

Kolla in vilka evenemang och aktiviteter som pågår i ditt närområde under sportlovet. Många kommuner och organisationer arrangerar gratis eller billiga evenemang såsom konserter, teaterföreställningar, eller idrottsevenemang som kan vara roliga för hela familjen att delta i. Besök lokala museer som erbjuder gratis inträde. Det är både kul och lärorikt för hela familjen! Kolla även in bibliotekens utbud av aktiviteter under lovet.

Naturutflykter:

Fyll termosen, smörgåsarna och ge er ut i naturen. En dag i skogen är ett fantastiskt sätt att umgås, röra på sig och njuta av frisk luft utan att det kostar skjortan. Ge dig ut på vandring! Många platser har vackra vandringsleder som är gratis att använda. Packa en ryggsäck med lite matsäck och bege dig ut på en äventyrlig dagstur i naturen. Det är ett fantastiskt sätt att utforska området och njuta av frisk luft utan att spendera mycket pengar.

Temadagar Hemma:

Skapa temadagar hemma för att hålla barnen engagerade och underhållna. Du kan ha en pysseldag där ni gör egna konstverk av återvunna material, eller en bakdag där ni bakar godsaker tillsammans. Det är inte bara roligt, utan också en kreativ och budgetvänlig aktivitet.

Familjekvällar:

Arrangera spel- eller filmkvällar hemma. Plocka fram brädspel eller kortspel som hela familjen kan delta i. Att ha en mysig kväll med popcorn och film-tajm är också ett utmärkt sätt att koppla av tillsammans utan att det kostar mycket.

En annan stor aktivitet som ofta sker på sportlovet är skidåkning i svenska fjällen. Att åka skidor kan bli en dyr historia om man inte är försiktig. Här är några tips för att undvika att plånboken känns tunn efteråt din semester.

I skidbacken

  • Låna Utrustning: Innan du ger dig iväg och spenderar en förmögenhet på ny utrustning, fråga vänner och familj om de har skidor eller annan utrustning du kan låna. Speciellt om du har barn som växer ur grejerna snabbt!
  • Testa Längdskidor: Om utförsåkning inte är din grej, ge längdskidorna en chans. Det är oftast gratis och ger dig en härlig motionskick samtidigt!
  • Packa Matsäck: Undvik de dyra priserna i backrestaurangerna genom att ta med egen mat. En picknick i solen kan vara minst lika härligt som en restaurangmiddag!
  • Hyr billigt: Om du ska hyra skidutrustning så gör det inte vid skidbacken. Det är dubbelt så dyrt än om du hyr på något ställe du passerar på vägen dig.

Med dessa kreativa och ekonomiska tips kan du skapa ett minnesvärt sportlov utan att spräcka budgeten. Oavsett om det är i backen, hemma eller i naturen finns det många möjligheter att njuta av kvalitetstid tillsammans med familj och vänner.

Ha nu en fin vecka!

/Mathilda

Smarta sparstrategier för din drömresa

Innan du läser vidare i detta blogginlägg så vill jag informera om att resor är mitt *VARFÖR till att spara. Har du andra planer för ditt sparande (kanske att köpa ditt eget boende, kunna pensionera dig tidigare eller annat) så sätt in ditt mål i nedan blogginlägg. Då blir det mer verkligt för dig:-)

Väderleken kan vara oberäknelig, men din drömresa behöver inte vara det. Upptäck hur du kan förbereda dig för din drömvistelse på soliga stränder och exotiska destinationer genom att spara smart och planera effektivt. Här följer några smarta sparstrategier för din drömresa

Sätt upp ditt mål och skapa en konkret sparstrategi

Att sätta upp ett mål och en klar plan är det första steget mot att förverkliga din drömresa. Genom att uppskatta kostnaderna och skapa en detaljerad budget skapar du en tydlig väg framåt.

Skapa ett separat rese-sparkonto och undvik frestelsen att använda pengarna till andra ändamål

Genom att hålla dina resurser åtskilda från dina övriga utgifter och att ha ett specifikt sparande konto för din resa, undviker du frestelsen att använda pengarna till andra ändamål. Detta hjälper dig att hålla dig på rätt spår mot din drömresa.

Minska onödiga utgifter och maximera ditt sparande

Genom att identifiera områden där du kan spara pengar och att minska ned på onödiga utgifter kan du öka ditt sparande snabbare än du tror. Genom att vara medveten om din ekonomi och göra smarta val kan du komma närmare din drömresa varje dag.

Automatisera ditt sparande och gör det till en vana

Genom att automatiskt överföra pengar till ditt rese-sparkonto varje månad skapar du en regelbunden sparvana som gör det enklare att nå dina spar-mål över tid. Detta hjälper dig att hålla dig motiverad och fokuserad på din drömresa.

Dela dina reseplaner med vänner och familj för extra stöd

Att inkludera nära och kära i dina reseplaner kan vara en positiv boost för ditt sparande och din motivation. Genom att dela dina mål och planer kan ni stötta varandra och hitta sätt att spara tillsammans, vilket kan göra resan ännu mer minnesvärd.

 

Att spara för din drömresa är inte bara en investering i nya platser och kulturer, det är också en investering i ditt eget välbefinnande och livsberikande upplevelser. Genom att följa dessa sparstrategier kan du snart uppleva glädjen av att förverkliga dina reseplaner utan att oroa dig för negativa ekonomiska konsekvenser. Dröm stort och börja spara idag för att uppleva världen imorgon.

 

/Mathilda

Dags att städa din ekonomi: 7 enkla tips

2023 var som att åka berg-och-dalbana för många plånböcker. Skulder och lån stack iväg som aldrig förr. Men nu är det dags att ta tag i det! Med rätt strategi kan städa din ekonomi och återta kontrollen över din ekonomi och få pengarna att arbeta för dig.

1.Bygg en Budget som Du Faktiskt Kan Leva Med

Det behöver inte vara tråkigt! Se det som att planera för framtida äventyr. Min budgetmetod som jag kallar för ”Kontotricket” kan göra det hela till en lek. En strategi kan vara att börja med Kontotricket och därigenom få koll på vilka utgifter du har. Ta bort alla ej nödvändiga utgifter i alla kategorier. Vill du läsa mer om varför kontotricket är så bra? Följ denna länk. 

Prioritera att Betala Av Småskulder

Känn den sköna kicken av att kryssa av en skuld i taget! Börja med de små och jobba dig uppåt. Det kallas snöbollsmetoden vilken är mitt favorit sätt när det gäller snabbar avbetalning.

Stoppa Impulsshoppingen:

Vi har alla varit där – ”Det här behöver jag!” Men gör en liten paus och tänk efter. Du kommer tacka dig själv senare!

Bygg en Nödbuffert:

Det kan vara ditt livs bästa investering! Ett par månaders utgifter undanlagda för regniga dagar är guld värt. Läs mer om nödbuffert i detta blogginlägg.

Utforska Möjligheterna att Öka Dina Inkomster:

Kanske är det dags för en liten karriäruppdatering? Extra jobb, löneförhöjning eller passiva inkomstkällor – det finns många vägar att gå!

Håll Koll på Dina Investeringar:

Det behöver inte vara komplicerat! Se till att din portfölj är i linje med dina mål och justera vid behov. Du kan också ta hjälp av en s.k. fondrobot.

Fortsätt Lära och Växa

städa din ekonomi
Podden Slut på kontot

Ekonomi är som en trädgård – den kräver omtanke och kunskap för att blomstra. Ta in inspiration från böcker, podcasts och kurser!

För mer tips och trix för att städa upp i ekonomin så lyssna på avsnitt 114  av min och Emelies podd ”Slut på Kontot”.

Vad är dina ekonomiska mål för 2024? Dela med dig i kommentarerna nedan så kan vi peppa varandra!

 

Hej för nu!

/Mathilda

Januari=nyårslöften!

Innehåller reklam för min nya prenumerationstjänst

Ett nytt år är ofta en tid som symboliserar nystart och fräschhet. Det är också en tid som ofta innebär löften om förändring och förbättring. Det passar ypperligt att vända blad, som kungen hade sagt. Vi lämnar 2024 bakom oss och blickar framåt. Ett nytt fräscht år ligger framför oss med helt oskrivna blad. Du kan påverka innehållet till mycket stor del.

Håller du i?

Är det bara jag som tycker att dagarna går fort? Plötslig är vi mot slutet av Januari redan. Det nya året har verkligen dragit igång och jag undrar nu… Håller du i dina ekonomiska mål. Ekonomiskt sett har det varit ett tufft 2023 för många. Även om det viskas om en ljusning för boräntor osv så måste vi ändå se sanningen i vitögat och städa upp efter året som varit. Börja återuppbygga trygghetsbufferten kanske är ett viktigt mål för många exempelvis.

En viktig sak som jag dock tycker är grunden till kommande budgetering för 2024 är hur det faktiskt sett ut året som var. Hur mycket har vi spenderat 2023? Hur tar vi reda på det då? Jo, du skriver helt enkelt ut (går även att överföra till Excel) ditt kontoutdrag från 1/1 2023 till 31/12 2023. Nu vill vi ha reda på hur mycket vi spenderat på mat, alltså mat man handlat exempelvis på ICA. Vi börjar nu gå igenom och stryka under med överstrykningspenna, alla poster där du handlat mat. Summan du får ut delar du då med 12, för att få ett snitt. Detta är vad du spenderat på mat 2023. Är det rimligt? Om det är det, så är det detta som helt enkelt ska läggas in på kontot för mat. Du väljer själv vilka kategorier du vill använda beroende på hur just ditt liv ser ut.

Börja med något enkelt!

Mat är nödvändigt och för många en otrolig njutning. Man tar maten lite för givet, det är alltid något som alltid finns för dom flesta. Visst har funderingen kommit till många någon gång att “tänk om vi inte har pengar till att sätta mat på bordet”. Men har funderingen kommit om “undrar hur mycket mat vi slänger?”. Lägg fokus på matkategorin nu det första kvartalet om du inte vet var du ska börja. Jag har ett tidigare inlägg som jag tycker att du ska läsa. Se det som ett startskott för ditt nya ekonomiska liv:-)

Jag vill också passa på och tipsa dig om min nya prenumerationstjänst. Det är en prenumerationstjänst på unik innehåll för dig som redan följer mig på Instagram.  Där kommer jag varje vecka att ge unikt innehåll kring hur du ska tänka med maten och handling, för att gå från ”det får gå som det går” till ren ”matbudget-succé”. Du kan registrera dig redan nu och få ett riktigt lågt pris på tjänsten och du behåller det priset så länge du prenumererar. Den 1 feb höjs priset. Den 1 feb är också starten för tjänsten. Du klickar på knappen PRENUMERERA i min Instagramprofil. (i appen)

Men detta vill jag bara önska dig en härlig vecka. Hoppas vi ses på Instagram!

/Mathilda

Jag trodde aldrig att det var möjligt!

När man hamnar i en livssituation där man känner att man lite tappar greppet och kontrollen så kan det kännas omöjligt att vända den onda trenden. Jag säger inte att det är lätt gjort att vända, MEN det går!

Min känsla är mitt mål

för ett par veckor sedan satt jag i vår andelsstuga i  stuga i svenska fjällen och blickade ut över en snötäckt vy. Jag fullkomligt älskar känslan när kylan biter tag i kinderna när man går över tröskeln och ut i den knarrande snön. Detta är en situation som jag för ca 23 år sedan inte trodde skulle vara möjlig. Jag hade då blivit ensamstående med min dotter och satt i skiten rent ekonomiskt. En fjällsemester var inte att tänka på. Jag var glad om jag hade pengar till exempelvis bio. Min dåvarande situation kan jag ändå tacka för att jag är där jag är idag.

Jag var tvungen att få en stabil ekonomi för mig och min dotter, så var det bara. Där föddes Kontotricket. Min metod, som fick mig på grön kvist ekonomisk och som nu är mitt levebröd! Så sjukt att kunna säga det. Jag kan gå i god för att Kontotricket fungerar, för jag är ett bevis på det. Jag var min egen försökskanin i nästan 18 år innan jag började prata om metoden med andra. Det är just därför jag brinner för det så mycket, för jag vet att det hjälper människor att komma på fötter efter en ekonomisk kris. Dock är det ingen annan än du som kan påbörja resan. Du måste bestämma dig. Jag bestämde mig och se på mig nu, här sitter jag med min familj i en charmig trästuga efter en heldag i skidbacken. Den känslan jag har nu är känslan som sporrar mig att tänka ekonomiskt i beslut jag tar. För mig är det sååå värt.

Nytt år, nya ekonomiska möjligheter

Vad jag vill säga är att nu är det nytt år och perfekt tid att prova Kontotricket. Metoden finns att lära sig om i många former, Instagram (@overtillannat), overtillannat.se, men finns även i bokform:

Kontotricket Deluxe – E-bok från Övertillannat

Kontotricket i tryck

Två gånger/år släpper jag även platser till min kurs om Kontotricket, den rekommenderar jag verkligen. Håll utkik på Instagram gällande de och om du vill veta mer om kursen kontotricket 2.0 och dess innehåll KLICKA HÄR! Det finns tidigare blogginlägg om Kontotricket med, dom hittar du här: kontotricket-arkiv

 

Kontotricket 2024: Små steg mot Ekonomisk Succé

2024 blir ditt år!

Nytt År, Nya Ekonomiska Möjligheter

När vi står vid årets början, är det inte bara tid för nya löften om hälsa och välbefinnande, utan också för att sätta upp ekonomiska mål som kan forma det kommande året och skapa en stabil framtid. Här delar jag med mig av några steg för att ta små, men betydelsefulla, steg mot en förbättrad ekonomisk situation.

Reflektion och Planering

1. Reflektera över 2023

Innan du kastar dig in i ekonomiska förändringar är det viktigt att se tillbaka. Vad fungerade bra ekonomiskt under det gångna året, och vilka områden kan förbättras?

Kontotricket – Din Väg till Ekonomisk Måluppfyllelse

2. Kategorisera Dina Utgifter

Börja med att implementera Kontotricket – en metod som innebär att dela upp dina utgifter i kategorier. Det ger dig en klarare bild av vart dina pengar går och möjliggör bättre planering.

3. Budgetera för Framgång

Efter att ha kategoriserat dina utgifter är nästa steg att skapa en budget för 2024. Identifiera områden där du kan göra små justeringar, kanske skära ner på onödiga utgifter, omvärdera abonnemang eller justera konsumtionsvanor.

4. Flexibilitet är Nyckeln

Ett ekonomiskt mål behöver inte vara oföränderligt. Regelbundet utvärdera din ekonomiska plan och anpassa den efter förändrade omständigheter. Var flexibel och proaktiv för att säkerställa att din ekonomi är anpassad till ditt liv.

Realistiska Mål och Framtidsplanering

5. Sätt Realistiska Mål

Undvik att gå för hårt ut. Sätt upp realistiska ekonomiska mål som du kan arbeta mot. Det kan vara allt från att minska onödiga inköp till att få kontroll över matbudgeten.

6. Skapa en Hållbar Framtid

Genom att fatta välgrundade ekonomiska beslut och skapa en genomtänkt budget kan du skapa en stabil och hållbar ekonomisk framtid för dig själv.

GOTT NYTT 2024! Jag önskar dig all framgång med dina ekonomiska mål. Kom ihåg, små steg i rätt riktning leder till betydande förändringar. Glöm inte att signa upp dig på min väntelista inför att jag öppnar min kurs i kontotricket nu i Mars månad. För att säkerställa att du får en av de 100 platserna och dessutom till det bästa priset. Ja då ska du finnas på denna lista:-)

vill du inte vänta till dess så kan du köpa min bok kontotricket deluxe HÄR. då får du grunderna i min metod kontotricket och du är lagom uppvärmd till kursen börjar:-)

Kram Mathilda

Julen är nära!

BEHÅLL JULENS MAGI!

Nu närmar vi oss julen på riktigt och den glödande känslan av festlighet, kärlek och värme smyger sig på. Julen är en tid för att umgås med nära och kära, dela glädje och skapa minnen. Det är också en tid där många av oss finner oss jonglerande med budgetar och ekonomi, i jakten på den perfekta ledigheten. Jag tänker att vi behöver en hjälp att navigera oss här nu inför och efter ledigheterna, men utan att förlora den magiska känslan som julsäsongen skänker.

1 Skapa en budget och håll dig till den!

Du kanske redan har gjort många av dina inköp inför jul men om inte, så bestäm en summa som du har att spendera. Fördela gärna summan på olika områden såsom mat, julklappar, dekorationer etc.

2 Gör en lista och prioritera!

Vi behöver hjälp här att hålla fokus och undvika impulsköp. Skriv då ner exempelvis personerna som ska handlas till. Det är inte alltid dom dyraste gåvorna som är dom bästa 😉

3 Planera festliga aktiviteter utan att tömma plånkan!

Julstämning behöver inte kosta. En kväll med pepparkaksbakning tillsammans med någon man tycker om kan vara lika minnesvärd som en restaurangkväll.

4 Utmana traditionerna!

Julen handlar inte om att överdriva konsumtion utan att få vara tillsammans och dela glädje. Prova något nytt, kanske minska antalet gåvor, gör en hemmagjordutmaning (ge bort något hemmagjort) eller stötta välgörenhet.

5 Nyttja rean!

OM det är något du behöver. Man kan även nyttja rean till nästa års firande om det tex är pynt eller julslingor som behöver uppdateras.

Julen behöver inte vara förenat med ekonomiskt stress. Genom att vara medveten om din ekonomi, planera och vara kreativ kan du skapa en minnesvärd jul ändå. Det är de små ögonblicken, gemenskap och kärlek som gör denna tid på året magisk.

Välkommen att ta del av mitt Instagramkonto  Mathilda Vernersson | Din pengacoach 24/7 (@overtillannat)  där jag bidrar med roliga filmer i sköna färger med matnyttig information att ta del av gällande privatekonomi. Alla kan göra en förändring, det gäller bara att börja!

Vill du ha mer läsning och tips just kring jul och andra högti-)der så hittar du det här:

Ta vara på varandra och ha en riktigt GOD JUL!

Kram Mathilda