Onsdagshandeln på Wall Street på Manhattan i New York präglades av centralbankens räntebesked. Arkivbild.
Onsdagshandeln på Wall Street på Manhattan i New York präglades av centralbankens räntebesked. Arkivbild. - Foto: Peter Morgan/AP/TT

Rött på Wall Street efter räntebesked

Centralbanken Federal Reserves (Fed) räntebesked satte investerarna på Wall Street i fullständig spinn. De ledande indexen gick upp och ned för att till slut stänga på djupt röda siffror.


Breda S&P 500 stängde slutligen på minus 1,7 procent. Dow Jones industriindex och tekniktunga Nasdaqs kompositindex föll båda 1,6 procent.

Feds besked att höja räntan med 0,25 procentenheter var väntat. Centralbankens formuleringar slog han en mjukare ton inför eventuella kommande höjningar. Ordförande Jerome Powell konstaterade på en pressträff att ledamöterna övervägt att stoppa höjningarna mot bakgrund av den pågående bankkrisen.

Powell betonade allvaret och sade att oron kring bankerna kommer att fortsätta tynga hushåll och företag.

Räntebeskedet fick tillsammans med en utfrågning av USA:s finansminister Janet Yellen i senaten bankaktier att falla. De regionala bankerna First Republic Bank och Pacwest Bancorp, som båda redan rasat kraftigt den senaste tiden, sjönk 15,5 respektive 17,1 procent.

Alla 22 aktier i bankindexet KBW tappade med ett snitt på minus 4,7 procent, rapporterar Bloomberg.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Längsta svackan på Wall Street sedan oktober

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Folkhälsomyndigheten varnar alla äldre: "Kan i värsta fall leda till döden"

Folkhälsomyndigheten är bekymrade över att så få äldre tagit en påfyllnadsdos av sitt covid-19 vaccin i vår. Nu går de ut med en varning till de äldre, och påminner om att sjukdomen i värsta fall leda till döden.

Zimbabwe benådar över 4 000 fångar

Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa har benådat över 4 000 fångar som en del av firandet att landet har varit självständigt i 44 år.