Jonathan Palacios och hans då åttaåriga son som också heter Jonathan, drar en kundvagn med kartonger de hoppas kunna sälja i Buenos Aires i en bild från augusti.
Jonathan Palacios och hans då åttaåriga son som också heter Jonathan, drar en kundvagn med kartonger de hoppas kunna sälja i Buenos Aires i en bild från augusti. - Foto: Rodrigo Abd/AP/TT

Fitch: Argentina nära konkurs

Publicerades: 25 Mar, 01:04

Argentina närmar sig konkursstatus när det gäller förmågan att betala tillbaka sina skulder i utländska valutor, enligt kreditvärderingsbolaget Fitch.


Fitch sänker Argentinas IDR-värdering två snäpp från CCC- till C, vilket är steget ovanför konkursstatus.

Beskedet kommer sedan Argentina beordrat delar av den offentliga sektorn att byta sina skulder i utländsk valuta mot den egna peson, samt byta statspapper i främst dollar till peso.

Fitch uppger att när beslutet träder i kraft så kommer man att sänka betyget igen till konkursstatus (RD).

Argentina har förklarat beslutet som ett försök att bromsa minskningen av landets utländska valutareserver, stabilisera marknaderna och bekämpa inflationen, som är på omkring 100 procent, enligt AFP.

TT
Senaste nytt

Hotell i Somalia attackerades

Så gör kommunerna när familjer inte kan betala

Många barnfamiljer har det tufft ekonomiskt just nu. Men bara ett fåtal kommuner har blivit mer generösa när familjer har svårt att betala exempelvis förskoleavgiften, visar en enkät från TT. Det är det minsta vi kan bidra med, säger Kristian Johansson, ekonomichef i Marks kommun.

SAS-missen: Listades som under tvångslikvidation

Flygbolaget SAS visades under några timmar på fredagen som "under tvångslikvidation" i det danska bolagsregistret. Orsaken: Ett försenat bokslut.

Morgonrock ska ge demenssjuka nattro

Personalen vid ett äldreboende på Värmdö utanför Stockholm provar nu en ny variant för att skapa lugn och nattro hos demenssjuka. De anställda tar nämligen på sig morgonrock som en del av kvällsrutinerna.

Turkmenistans diktator ska stoppa all rökning

Ledaren i ett av världens mest slutna länder inför ytterligare påbud. Inom två år ska hela Turkmenistan ha slutat röka, slår diktatorn Serdar Berdymuchamedov fast.

1 400 mobiler stulna – polisen ber om hjälp

2 timmar sedan
Under natten mot fredag stals cirka 1 400 mobiler, till ett värde av över sex miljoner kronor, från ett förråd i ett industriområde i Lund. Telefonerna tillhör Lunds kommun och nu ber polisen allmänheten om hjälp då de har kört fast i utredningen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.