Jonathan Palacios och hans då åttaåriga son som också heter Jonathan, drar en kundvagn med kartonger de hoppas kunna sälja i Buenos Aires i en bild från augusti.
Jonathan Palacios och hans då åttaåriga son som också heter Jonathan, drar en kundvagn med kartonger de hoppas kunna sälja i Buenos Aires i en bild från augusti. - Foto: Rodrigo Abd/AP/TT

Fitch: Argentina nära konkurs

Argentina närmar sig konkursstatus när det gäller förmågan att betala tillbaka sina skulder i utländska valutor, enligt kreditvärderingsbolaget Fitch.


Fitch sänker Argentinas IDR-värdering två snäpp från CCC- till C, vilket är steget ovanför konkursstatus.

Beskedet kommer sedan Argentina beordrat delar av den offentliga sektorn att byta sina skulder i utländsk valuta mot den egna peson, samt byta statspapper i främst dollar till peso.

Fitch uppger att när beslutet träder i kraft så kommer man att sänka betyget igen till konkursstatus (RD).

Argentina har förklarat beslutet som ett försök att bromsa minskningen av landets utländska valutareserver, stabilisera marknaderna och bekämpa inflationen, som är på omkring 100 procent, enligt AFP.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.