Icas lager i Upplands-Bro har anmälts till Integritetsskyddsmyndigheten.
Icas lager i Upplands-Bro har anmälts till Integritetsskyddsmyndigheten. - Foto: Jessica Gow/Björn Lindgren/Gorm Kallestad/TT

Ica-personalens larm: Klockade toalettbesök och kränkningar

Bestraffningar och tidtagna toalettbesök. Det är verkligheten för personalen på Ica-lagret i Upplands-Bro, enligt en anmälan till Integritetsskyddsmyndigheten.


Enligt den anmälan som inkommit till Integritetsskyddsmyndigheten om Icas lager i Upplands-Bro, bestraffas personal som inte arbetar tillräckligt snabbt med förolämpningar och kränkningar.

Dessutom ska toalettbesök ha klockats och noterats, i den hårda kontrollen av de anställda som ska ha börjat i mitten av 2021, vilket Dagens Nyheter var först att rapportera om.

Icas nya drag – sätter upp grinadar vid ingångarna: "Spara obehag"

Icas svar – nekar till problemen 

Efter anmälan har en granskning av förhållandena på lagret inletts. Ica har nu har till den 4 maj på sig att svara på Integritetsskyddsmyndighetens frågor, och därefter fattas beslut om ärendet kommer att tas vidare. 

I ett mejl till Nyheter24 kommenterar Maria Elfvelin, pressansvarig Ica Gruppen, anmälan:

"Vi kan bekräfta att Integritetsskyddsmyndigheten har inlett ett tillsynsärende. Vår bedömning är att det inte förekommer problem på det sätt som beskrivs men vi kommer givetvis att bistå myndigheten på alla de sätt de önskar under utredningen. I avvaktan på den processen har vi inget mer att säga just nu."

Här kan du läsa fler nyheter om Ica.

Ica