Magnus Hedberg har varit expert i "Lyxfällan" under flera år.
Magnus Hedberg har varit expert i "Lyxfällan" under flera år. - Foto: Christine Olsson/TT och Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

Magnus Hedberg om förändringen i Lyxfällan: "Fler som..."

"Lyxfällan" har sänts i över 30 säsonger och i majoriteten av dem har Magnus Hedberg agerat expert. Nu berättar han för Expressen att produktionen noterat en tydlig förändring kring de som söker till programmet.


"Lyxfällan" hade premiär redan 2006 och har sedan dess rullat på i tv-rutan. Genom otaliga avsnitt har det varit Magnus Hedberg som agerar expert och som hjälpt svenskar ur ekonomiskt trubbel.

Men inför den kommande säsongen har Hedberg och produktionen noterat en förändring vad gäller ansökningarna till programmet – till följd av inflationen.

– Det är fler som knackar på dörren till Lyxfällan nu än tidigare. Privatekonomi och pengar är alltid ett aktuellt ämne, men det har blivit mycket mer snack om pengar nu ute på arbetsplatser och vid lunchbord, säger han till Expressen.

Lyxfällan-Magnus varning – lätta sparknepet många glömmer: "Tiotusentals kronor"

Magnus Hedberg om ansökningarna till Lyxfällan

Men det är inte bara fler sökande än vanligt, utan det är också en skillnad i vilka som vill medverka och få hjälp i programmet, enligt Magnus Hedberg.

Numera är det många bostadsägare som skickar in ansökningar till programmet, jämfört med tidigare när det främst var personer bosatta i hyresrätter. 

– Ju mer du äger och har, desto högre slår det här. Å andra sidan har du också större dragspel att kunna ta de smällarna. Har du två bilar, ett stort hus och ett lantställe, tillsammans med lån, räntor och elräkningar, märks det på flera ställen. Den ekonomiska krisen blir i regel större för de som redan har mycket. Men det är klart att de som har tajtast marginaler i vanliga fall drabbas hårdast, säger Hedberg till Expressen.

Läs alla våra artiklar om Lyxfällan här.

/