Det krisdrabbade flygbolaget SAS kämpar med ekonomin, men har hittills klarat sig från konkurs och tvångslikvidation. Arkivbild.
Det krisdrabbade flygbolaget SAS kämpar med ekonomin, men har hittills klarat sig från konkurs och tvångslikvidation. Arkivbild. - Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

SAS-missen: Listades som under tvångslikvidation

Flygbolaget SAS visades under några timmar på fredagen som "under tvångslikvidation" i det danska bolagsregistret. Orsaken: Ett försenat bokslut.


Orsaken till att SAS registrerades som "under tvångslikvidation" var en sent inlämnad årsredovisning till den danska myndigheten Erhvervsstyrelsen, uppgav SAS presschef Alexandra Lindgren Kaoukji till danska TV2 på fredagen.

— Det har dock ingen effekt på vår verksamhet eller vår verksamhet i övrigt, sade hon och tillade att årsredovisningen har skickats in.

Redan på fredagskvällen visades företaget som aktivt igen i det danska centrala företagsregistret (CVR).

Danska Erhvervsstyrelsen har inte velat kommentera det specifika fallet till TV2, men uppger att om ett företag lämnar in räkenskaperna sent kommer företaget automatiskt att sättas under tvångslikvidering.

I SAS danska årsredovisning framgår att den inte har skickats till Erhvervsstyrelsen inom lagens tidsfrist.

"Bolagets ledning kan hållas ansvarig för detta", står det.

Krisdrabbade SAS befinner sig mitt i en stor skuldrekonstruktion under konkursskydd i USA. Danska och svenska staten äger 21,8 procent av SAS vardera.

TT
/
USA
Senaste nytt

Ljusmanifestation mot gängvåldet i Uppsala

Biden: Ukraina kan räkna med vårt stöd

USA:s president Joe Biden lovar att Ukraina kan räkna med fortsatt amerikanskt stöd.

Läsk och godis ökar i krisen

En svagare ekonomi har fått hushållen att köpa mindre frukt och grönt. Men försäljningen av läsk och godis har samtidigt ökat.

Försvarets vapen i Tove-målet – nya vittnen

1 timme sedan
Två unga kvinnor dömdes till livstids fängelse för mordet på Tove i Vetlanda. Men när fallet nu ska upp i hovrätten kan utfallet bli något helt annat. Jag skulle absolut inte räkna hem någonting, utan det här är en öppen process, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.

Kristianstad: Polisen rapporterar om trafikhinder

3 timmar sedan
"Permobil kör ute på riksväg, RV21.", skriver polisen på sin hemsida.

Sunak: Inte aktuellt skicka militär till Ukraina

3 timmar sedan
Storbritanniens försvarsminister Grant Shapps fick många att höja på ögonbrynen med sitt besked om att brittiska militärinstruktörer kan skickas till Ukraina. Nu tonar premiärminister Rishi Sunak ned uttalandet, och understryker att Shapps förslag inte är aktuellt "här och nu".

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.