Hur mycket sparar du i månaden?
Hur mycket sparar du i månaden? - Foto: Henrik Montgomery/TT/Pexels

Så mycket sparar svenskar födda mellan 1963 och 1983 – varje månad

Att månadsspara är viktigt. Så här mycket sparar svenskar födda mellan 1963 och 1983 i genomsnitt varje månad. Sparar du mer eller mindre än genomsnittet?


Det är alltid bra att månadsspara och ha en buffert ifall det skulle ske en oväntad utgift, eller om man har ett sparmål man vill nå till. Till exempel om man ska köpa en bostad eller resa är det bra att ha sparpengar. Men att lyckas spara pengar varje månad kräver både disciplin och bra planering.

En sak som kan vara bra när det gäller att månadsspara är att ha koll på hur mycket pengar personer i ens egen åldersgrupp månadssparar, för att få sig en fingervisning. 

Om man själv skulle spara mer än genomsnittet i sin åldersgrupp så kan man vara riktigt nöjd med sig själv, och veta att man har bra koll på sin egen privatekonomi.

Skulle man däremot spara lite mindre, är det också bra att veta. Då kan man se över sina egna kostnader och lägga undan mer pengar framöver.

Så mycket sparar svenskar födda mellan 1983 och 1963 

Nyheter24 har tagit del av statistik från Banken Avanza, för att se hur mycket pengar svenskar i åldrarna 31 till 60 år i genomsnitt sparar varje månad. Resultatet blev följande:

  • 31 – 40 år: 2 449 kronor

  • 41 – 50 år: 2 487 kronor

  • 51 – 60 år: 2 306 kronor

Sparar du mer eller mindre än så?

/
/