Ash Pournouri var tidigare manager åt Tim "Avicii" Bergling.
Ash Pournouri var tidigare manager åt Tim "Avicii" Bergling. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Morgan Norman /SVT

Miljonregn över Ash Pournouri – var tidigare Aviciis manager

Ash Pournouri var under flera år manager åt Tim "Avicii" Bergling och är i dag multientreprenör. Nyheter24 har kikat närmare på Pournouris bolagsengagemang och lön.


Arash "Ash" Pournouri var under flera års tid manager för en av Sveriges främsta musikexporter: dj-undret Avicii, vars riktiga namn var Tim Bergling.

Den 20 april 2017 tog Bergling sitt liv – en dag som Pournouri tidigare berättat om i "Framgångspodden".

– Jag var på mitt kontor och skulle göra klart någon deal tror jag. Sen så ringde en gemensam vän mig och så berättade han vad som hade hänt. Jag kunde inte koppla det, sa han i podden.

Efter Berglings bortgång sändes Avicii-dokumentären "True stories", vilket föranledde hård kritik mot Pournouri som då anklagades för att ha pressat stjärnan för hårt.

– Jag önskar att den negativa energin som riktades mot mig skulle lagts på att ta fram fakta och ta reda på vad som hände Tim och varför. Den frågan kommer att följa mig resten av mitt liv. Det är något som jag kommer att tänka på. Det är min önskan från allt det här, sa han om kritiken i "Framgångspodden".

Ash Pournouri om kritiken efter Aviciis död: "Folk ville se blod"

Ash Pournouri är aktiv i 17 bolag

På senare år har Ash Pournouri blivit verksam i allt fler bolag. Totalt har han befattningar i 17 bolag, däribland DSJ Media AB som bland annat bedriver konsultverksamhet inom kultur och nöjesliv och som förvaltar lokaler och fastigheter.

Detta bolag, där Pournouri har rollen som styrelseledamot, omsatte strax över 3,8 miljoner kronor under 2022. Samtidigt gick man med 1,7 miljoner kronor i förlust. Bolagets tillgångar uppmättes, enligt Alla Bolag, till 115,3 miljoner kronor.

Året dessförinnan låg omsättningen på 16,7 miljoner kronor och man hade då en vinst på 10,5 miljoner kronor.

Ash Pournouri var med som gästdrake i SVT:s Draknästet 2023. Foto: Morgan Norman /SVT

Pournouri är dessutom styrelseledamot i Icon Image AB, vilka äger och förvaltar aktier, värdepapper och andelar i både noterade och onoterade bolag.

Bolaget, som är en del av en större koncern, omsatte 221 000 kronor under 2022, men hade en vinst på 20,3 miljoner kronor. Tillgångarna beräknades samma år uppgå till 147,6 miljoner kronor, enligt Alla Bolag.

Ash Pournouris lön – så mycket tjänar entreprenören

Hur står det då till på lönefronten för Ash Pournouri? Jo, under 2022 hade entreprenören, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 660 000 kronor.

Samma år hade han också ett överskott av kapital på hela 1 972 980 kronor. 

Ash Pournouri i SVT:s "Draknästet"

I september 2023 medverkar Ash Pournouri som gästdrake i SVT:s "Draknästet". Andra gästdrakar under säsongen är Hannah Widell, Fredrik Eklund och Christian von Koenigsegg

Christian von Koenigseggs feta miljonregn – så mycket tjänar bilkungen