Stockholmsbörsen backade. Arkivbild.
Stockholmsbörsen backade. Arkivbild. - Foto: Joakim Ståhl/SvD/TT

Deppigt värre på Stockholmsbörsen

Handeln på Stockholmsbörsen slutade i moll efter tisdagens handel. Vid stängning hade det breda OMXS-index fallit 1,3 procent.


Bland de mest omsatta aktierna i OMXS30-index föll räntekänsliga fastighetsbolaget SBB med 4,9 procent. Men nedgången var bred, 25 av 30 indextungviktare backade.

Ericsson gick mot strömmen och ökade 2,3 procent, även molntjänstbolaget Sinch visade positiva siffror efter handelsdagen, plus 2,6 procent.

I avvaktan på besked senare under tisdagskvällen om flygbolaget SAS framtid gick bolaget mot strömmen och landade på plus 9,5 procent efter obekräftade uppgifter som danska TV2 rapporterade om under dagen och som gjorde gällande att danska staten blir kvar som storägare.

Stockholmsbörsens nedgång låg i linje med ledande Europabörser.

Med tisdagens nedgång har Stockholmsbörsen backat 0,1 procent sedan årsskiftet.

TT
Senaste nytt

Volkswagen skär ner på personalkostnader

Tre döda i skjutning i Nevada

1 timme sedan
Tre personer sköts till döds och ytterligare en skadades allvarligt i en skjutning på University of Nevada i Las Vegas, uppger den lokala polisen.

Senaten i USA blockar Ukrainastöd

2 timmar sedan
Republikanerna i den amerikanska senaten blockerar tills vidare en fortsatt debatt om president Bidens stödpaket för Ukraina, Israel och Taiwan, rapporterar Politico.

Sundsvall: Polisen rapporterar om försvunnen person

3 timmar sedan
"Försvunnen person Alnö, Sundsvall", skriver polisen på sin hemsida.

En svensk bland de skadade – efter skottlossning i Bryssel

3 timmar sedan
En svensk har skadats i en skottlossning i de centrala delarna av Belgiens huvudstad Bryssel, bekräftar EU-parlamentarikern Jörgen Warborn för TT. – Det är en medarbetare till oss, just nu vill jag inte säga mer än så, säger Warborn.

Fordon kvar i skredområdet i Stenungsund

igår 22:06
Flera fordon som hamnade mitt i jordskredet på E6 utanför Stenungsund står fortfarande kvar. Det handlar om en buss, en lätt lastbil och några personbilar som ännu inte bärgats från rasmassorna.