Stockholmsbörsen backade. Arkivbild.
Stockholmsbörsen backade. Arkivbild. - Foto: Joakim Ståhl/SvD/TT

Deppigt värre på Stockholmsbörsen

Handeln på Stockholmsbörsen slutade i moll efter tisdagens handel. Vid stängning hade det breda OMXS-index fallit 1,3 procent.


Bland de mest omsatta aktierna i OMXS30-index föll räntekänsliga fastighetsbolaget SBB med 4,9 procent. Men nedgången var bred, 25 av 30 indextungviktare backade.

Ericsson gick mot strömmen och ökade 2,3 procent, även molntjänstbolaget Sinch visade positiva siffror efter handelsdagen, plus 2,6 procent.

I avvaktan på besked senare under tisdagskvällen om flygbolaget SAS framtid gick bolaget mot strömmen och landade på plus 9,5 procent efter obekräftade uppgifter som danska TV2 rapporterade om under dagen och som gjorde gällande att danska staten blir kvar som storägare.

Stockholmsbörsens nedgång låg i linje med ledande Europabörser.

Med tisdagens nedgång har Stockholmsbörsen backat 0,1 procent sedan årsskiftet.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oväntat bakslag för fransk industri

Elvaåring gjorde järnåldersfynd i skånska myllan

När elvaårige Christian Emil Sønnichsen satte spaden i jorden i skånska Uppåkra hittade han ett 1 500 år gammalt föremål från folkvandringstiden, en förgylld agraff.

Nytt rekord för bitcoins marknadsvärde

Bitcoinkursen kretsar nära historiska rekordnivåer och det samlade värdet på alla bitcoin i världen är nu uppe på rekordhöga 1 350 miljarder dollar, enligt Coingecko.

Turkiet: Fler Mossad-medarbetare gripna

Sju personer har gripits i Turkiet misstänkta för att ha sålt information till Israels underrättelsetjänst Mossad, skriver den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia. En av de misstänkta uppges vara privatdetektiv.

Tjänstesektorns tillväxt bromsar in

Inköpschefsindex för tjänster sjönk till 50,5 i februari, skriver Swedbank och Silf i ett pressmeddelande. Det kan jämföras med reviderade 51,5 i januari.

Hacking: Ditt barns gamla smartphone kan vara en säkerhetsrisk?

Gav du din gamla jobbtelefon till barnen? Det kan innebära en rejäl säkerhetsrisk – och hackare kan komma åt både ditt barns, dina egna och ditt jobbs känsliga uppgifter. Hackare blir mer sofistikerade, medan de äldre mobilernas operativsystem inte uppdateras. Och ett antivirusprogram kanske inte räcker som skydd.