Volkswagens vd Thomas Schäfer. Arkivbild.
Volkswagens vd Thomas Schäfer. Arkivbild. - Foto: Deml Ondrej/CTK/AP/TT

Volkswagen skär ner på personalkostnader

Volkswagen kommer att skära ner personalkostnaderna de närmaste åren, meddelar den tyska biltillverkaren. Syftet är att öka vinsten och få ny fart på en vacklande övergång till elbilar.


— De närmaste åren behöver vi minska vår personalstyrka på ett socialt ansvarsfullt sätt, säger HR-chefen Gunnar Kilian.

Fokus kommer att ligga på delpensioner och tidiga pensionsavgångar så långt det är möjligt, tillägger han. Målet är att minska kostnaderna med omkring 20 procent inom områden utanför produktionen.

Volkswagengruppen, som inkluderar bilmärkena Audi, Skoda och Seat, har globalt omkring 675 800 anställda. Företaget har satsat tiotals miljarder euro på en omställning till elfordon, men drabbats av den svaga konjunkturen och låg efterfrågan.

TT
Senaste nytt

Sverige deltar när Nato vässar försvaret i norr

Hon hjälper Gazas kvinnor föda – via Whatsapp

Kvinnor tvingas föda barn i tält utan bedövning – och många förblöder. Kriget i Gaza har varit förödande för förlossningsvården. Organisationen Safe Birth in Palestine Project hjälper gravida och födande kvinnor med videorådgivning. Jag ska inte skönmåla, det är fruktansvärt, säger grundaren Ferhan Güloglu.

Tre till sjukhus efter brand i Bengtsfors

1 timme sedan
Tre personer skadades, varav en allvarligt, i en brand i Bengtsfors kommun under natten till söndagen, rapporterar Nya Wermlands-tidningen.

Norges kung på väg hem

1 timme sedan
Norges kung Harald, som fått en tillfällig pacemaker inopererad under en semesterresa i Malaysia, har lämnat ön Langkawi, rapporterar norska medier.

Vimmerby: Polisen rapporterar om narkotikabrott

3 timmar sedan
"Misstänkt ringa narkotikabrott i Vimmerby.", skriver polisen på sin hemsida.

Kvinna allvarligt skadad i smitningsolycka

idag 02:36
En 50-årig kvinna skadades allvarligt efter att ha blivit påkörd av en bil i Hjällbo i Göteborg under lördagskvällen.