Vice riksbankschefen Per Jansson. Arkivbild.
Vice riksbankschefen Per Jansson. Arkivbild. - Foto: Mikaela Landeström/TT

Riksbanken: Inflationstrycket avtar verkligen

Per Jansson, vice riksbankschef ser allt mer positivt på inflationsläget. I ett tal i Malmö kommenterade han de senaste inflationssiffrorna:


”Min syn på läget har förändrats en hel del. Jag har blivit allt mer övertygad om att inflationstrycket nu verkligen avtar”, sade Per Jansson enligt ett pressmeddelande.

Per Jansson vill inte dra långtgående slutsatser men ser tecken på ett antal förändringar i prisbilden, dessutom bidrar den senaste tidens kronförstärkning som en positiv faktor.

”Även om man ska vara försiktig med att anta att den positiva kronutvecklingen bara ska fortsätta, skapar detta ändå för stunden ett visst andrum”, sade Jansson.

TT
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Folkkongressen: Kina satsar mer på försvaret

Kortare arbetsvecka testas i Köpenhamn

Nu får kommunanställda i Köpenhamn möjlighet att prova att jobba fyradagarsvecka på 14 utvalda arbetsplatser.

Pourmokhtari vägrar sitta i regering med SD

1 timme sedan
Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) utesluter att sitta i en regering med Sverigedemokraterna efter nästa val. Då är inte jag en del av den.

Oscar Properties vd avgår

1 timme sedan
Oscar Proporties vd Carl Janglin avgår med omedelbar verkan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tyskland: It-slarv möjliggjorde rysk avlyssning

1 timme sedan
Rysslands avlyssning av ett hemligt samtal mellan höga befälhavare i tyska luftvapnet berodde på slarv från en av deltagarna, säger Tysklands försvarsminister Boris Pistorius.

It-attack mot avfallsbolag i Blekinge

1 timme sedan
Västblekinge Miljö AB – det kommunala bolaget för avfallshantering i Karlshamn, Sölvesborg och Olofström – har drabbats av en it-attack, uppger SVT Nyheter. De anställda kan inte använda sin e-post och kommer heller inte åt fakturahanteringen eller kundadministrationen.