Inköp av vinterskor – en vanlig novembersyssla. Skohandeln ökade med 5,5 procent i november, jämfört med november 2022. Arkivbild.
Inköp av vinterskor – en vanlig novembersyssla. Skohandeln ökade med 5,5 procent i november, jämfört med november 2022. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg / TT

Vinterskorna lyfte novemberhandeln

November innebär för många nödvändiga inköp av vinterskor. Det märktes i månadens Stilindex från Svensk Handel: skohandeln ökade med 5,5 procent jämfört med samma månad 2022.


Däremot minskade klädhandeln med 1,5 procent i november och branschen sätter sitt hopp till julhandeln. "Mjuka paket under granen är för många en självklarhet, och den effekten brukar märkas av när vi väl summerar Stilindex för december", säger Svensk Handels vd Sofia Larsen i ett pressmeddelande.

Svensk Handel noterade också ett stort intresse för reaveckan Black Week, även om den totala omsättningen på 7,9 miljarder kronor var något lägre än väntat.

TT
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya lagen många husägare missat – kan ge 3 000 kronor i böter

EU inför ytterligare sanktioner mot Hamas

1 timme sedan
EU inför nya sanktioner mot terrorstämplade Hamas och Islamiska Jihad efter terrorattacken mot Israel den 7 oktober i fjol. Nu inkluderas även tre av rörelsernas väpnade grenar.

Ica-butik ger bort gratis varor – varje vecka

1 timme sedan
I ekonomiskt kärva tider har en Ica-butik i Mellansverige valt att belöna sina stammisar. De ger bort en gratis vara varje vecka till en av sina kunder. – De är jätteglada, säger butiksbiträdet Linnéa till Nyheter24.

Kramfors: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Centrum, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm: Polisen rapporterar om knivlagen

2 timmar sedan
"Två personer bråkar i en bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Förändringen på Leos lekland – så påverkas kunderna

2 timmar sedan
Leos Lekland byter design, inredning och hemsida. Nyheter24 har pratat med Gabriel Bergqvist, Marknadschef på Leos Lekland, som berättar hur förändringarna påverkar kunderna.