Det finns en hel del kundbeteenden som inte uppskattas av dem som jobbar i mataffär.
Det finns en hel del kundbeteenden som inte uppskattas av dem som jobbar i mataffär. - Foto: Hasse Holmberg/Janerik Henriksson/TT

Gör ALDRIG det här i kassan på Coop: "Dödsblickar"

Det finns en sak du absolut inte ska göra när du är och handlar mat, och det handlar om frukt och grönt. Kan du gissa vad det är?


Nyheter24 har tidigare skrivit om vad kunderna måste sluta med på Coop, och det handlar egentligen om helt vanligt hyfs. Många ignorerar nämligen den som sitter i kassan och struntar i att hälsa. 

– Det är en så enkel sak. Det behöver inte vara att de pratar i telefon, utan man säger "hej" och så tittar de bara på en. Man börjar tänka i extrema banor, ungefär: "är personen döv?". För hur svårt kan det vara liksom?, sa Coop-kassörskan "Alice" då. 

Här kan du läsa om bästa tiden att handla – enligt Coop-anställd.

Undvik detta på Coop

Men det finns en till sak som verkligen inte uppskattas av dem som sitter i kassan, och det beskriver Coop Tanumshede i en video på Tiktok som fått över 200 000 visningar. 

Det handlar om kunder som lägger alla frukter och grönsaker i samma påse, en på butiksslang så kallad "blandpåse":

Fågelkaos på redan konkursfärdig Coop-butik

"Tar den dyraste produkten" 

I kommentarsfältet under videon är det många som jobbar på Copp som känner igen sig, och beskriver vad de gör när en blandpåse kommer åkande på bandet:

"Plockar ur dom var och en för sig medan jag dödsblickar kunden. Struntar sen i att lägga tillbaka dom i påsen så att dom blir smutsiga på bandet."

"Jag brukar ta den dyraste produkten och debitera ut efter det"

Skärmavbild: tiktok.com/cooptanumshede
Skärmavbild: tiktok.com/coop.tanumshede

Här kan du läsa mer om Coop: 

Coop-butik stänger tidigare för personalens skull: "Självklart"

Coop-anställd om det sjukaste stöldförsöket: "I trosorna"