Måndag 5 Dec
Stockholm

Det måste kunder sluta med – enligt Coop-anställd: "Enkel sak"

Brukar du hälsa på personen i kassan på din matbutik? Butiken på bilden har inget med artikeln att göra.
Brukar du hälsa på personen i kassan på din matbutik? Butiken på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Janerik Henriksson/TT och Helena Landstedt/TT

Den som jobbar i matbutik möter otaliga kunder varje dag och allt som oftast går interaktionerna smärtfritt. Men enligt Alice, som jobbar vid en Coop-butik, det finns en sak som många kunder gör som de helst borde sluta upp med.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att arbeta i matbutik är ett socialt jobb som ständigt innebär kundkontakt – inte sällan när det dyker upp frågor bland de som handlar.

Men det finns någonting som många kunder kan bli bättre på, åtminstone enligt Alice, som jobbar i en Coop-butik och som egentligen heter någonting annat: att hälsa.

Coop-anställd: "Det minsta man kan begära"

Många kunder ignorerar nämligen den som sitter i kassan och som tar betalt för varorna.

– Det är en så enkel sak. Det behöver inte vara att de pratar i telefon, utan man säger "hej" och så tittar de bara på en. Man börjar tänka i extrema banor, ungefär: "är personen döv?". För hur svårt kan det vara liksom?, säger Alice och fortsätter:

– Ibland tittar de inte ens på en, utan tittar åt ett helt annat håll. Man behöver inte vara supertrevlig, även om det såklart är kul, men att man säger "hej" är väl det absolut minsta man kan begära.

Här kan du läsa om det sjukaste stöldförsöket Alice sett på Coop.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.