En Coop-anställd berättar om det sjukaste stöldförsöket hon sett.
En Coop-anställd berättar om det sjukaste stöldförsöket hon sett. - Foto: Peter Lydén/TT och Ali Lorestani/TT

Coop-anställd om det sjukaste stöldförsöket: "I trosorna"

Den som jobbar i matbutik får bevittna både det ena och det andra – inte minst stöldförsök.
– Hon stod och blånekade in i det sista, säger Alice, som jobbar i en Coop-butik, om kvinnan som tog till en besynnerlig metod när hon stal en kladdkaka.


De allra flesta som besöker en matbutik gör rätt för sig genom att betala för de varor som de plockat på sig. Men det händer också med jämna mellanrum att människor faktiskt försöker stjäla – och vissa tar till minst sagt speciella metoder.

För Nyheter24 berättar Alice, som arbetar vid en Coop-butik och som egentligen heter någonting annat, om hur folk gömmer stöldgods inuti huvor och innanför jackor.

– En person hade massor av Red bull-burkar innanför jackan som sedan rullade ut på golvet när han gick, säger hon och fortsätter:

– Jag har gått fram till någon som jag vet har stoppat på sig en köttbit innanför jackan och så säger jag att "jag vill ha tillbaka den". Då säger han "den är inte härifrån", men så står butikens märke på varan. Till slut sa han "jag hittade den på golvet" och det är ju skitsamma. Den är fortfarande inte din.

Coop-anställd: "Blånekade in i det sista"

Men det finns ett misslyckat stöldförsök som Alice minns särskilt starkt.

– Det var en person som hade en kladdkaka innanför trosorna. Hon hade en påskkyckling av marsipan i ena fickan, sedan en tomat i den andra och så fick vi tag på de grejerna. Men så såg vi att det buktade ut vid byxorna, så vi frågade vad det var. "Det är ingenting", sa hon. 

– Hon stod och blånekade in i det sista, fastän hon hade något som buktade ut vid underlivet. Till slut drar hon då fram en liten kladdkaka från Frödinge.

Men det slutar inte där. Vid en närmare inspektion av kladdkakan upptäcker Alice och hennes kollega någonting.

– Vi inser då att den här kladdkakan var inte ens från vår butik. Hon har alltså tagit den någon annanstans.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!