Bostadsbolaget Oscar Properties vd avgår. Arkivbild.
Bostadsbolaget Oscar Properties vd avgår. Arkivbild. - Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Oscar Properties vd avgår

Oscar Proporties vd Carl Janglin avgår med omedelbar verkan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.


"Tills dess en efterträdare utsetts övertar styrelsen det operativa ansvaret", skriver bolaget.

Aktien faller med nästan sju procent efter beskedet – till kursen 25 öre. Det kristyngda fastighetsbolaget har därmed tappat 35 procent av sitt värde sedan årsskiftet.

Janglin tillträdde på posten i höstas och meddelade redan i februari att han ville lämna posten.

Under Janglins tid som chef tvångssålde den norska storbanken DNB nästan hälften av Oscar Properties fastigheter för att få betalt för lån.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

1 timme sedan
En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.

Zelenskyj efterlyser samma hjälp som gavs Israel

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vädjar till allierade i väst att visa samma enighet gentemot Ukraina som uppvisades under Irans attack mot Israel. Intensiteten i ryska attacker kräver större enighet, säger han.