Guldpriset har fortsatt att stiga. Arkivbild.
Guldpriset har fortsatt att stiga. Arkivbild. - Foto: Michael Probst/AP/TT

Guld numera rekorddyrt

Priset på guld har nått en ny rekordnivå. Under eftermiddagen har priset lyft till 2 141 dollar per uns (31,3 gram).


Det tidigare rekordet som låg på 2 135 dollar per uns noterades i december i i fjol. Men under de senaste dagarna har guldpriset rusat med mer än 100 dollar per uns i samband med att efterfrågan ökat på grund av geopolitisk oro och osäkerhet kring det framtida ränteläget i världen.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera beslut

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.