Estrella chips
Estrellas chipssort är slut. - Foto: Christine Olsson/TT

Estrellas populära chips slut – kommer aldrig tillbaka

Chipsjätten Estrella har en rad chipssorter som går varma i hyllorna. Nu är det en sort som tagit slut i fabrikerna och som sorgligt nog inte kommer tillbaka.


För många svenskar är ett par påsar chips ett måste att inhandla inför den perfekta helgen. Andra kan äta en påse chips och dipp till middag en vardagskväll när du helt enkelt inte orkar att laga mat. 

Estrella släpper chips – med 18-årsgräns

Idag finns det ett högt antal smaker att välja på i chipshyllan samt en rad olika varumärken som säljer chipsen. En utan våra absolut största chipsjättar är Estrella. 

Estrella har en rad olika chipssmaker som är stående men titt som tätt kommer det tillfälliga smaker och hälsar på. Bland annat släppte de chips med 18-årsgräns. 

Frågan alla ställer sig – vad är egentligen skillnaden mellan OLW och Estrella?

De nya chipsen är ingenting för fegisar. Bildkälla: Estrella

Varför? Jo på grund av den extrema hettan. 

– Chips som är så chilliheta som dessa kan ge upphov till såväl smakavdomningar på tungan som magont. Dessa är utifrån våra tester så pass heta att vi inte vill rekommendera dem till barn. När vi erbjuder tester och håller tävlingar kommer det därför att vara 18 årsgräns, berättade Estrellas dåvarande brand manager Karin Isaksson.

Nyheter24 testade chipsen och kunde konstatera att en åldergräns minst sagt var nödvändig. 

Men nu är det en annan tillfällig smak från Estrella som snabbt kommit och gått. Men det snabba uttåget berodde kort och gott på att chipsen sålde slut så snabbt. 

Estrellas chips sålde slut i rekordfart

Det var bara för ynka två veckor sedan som chipsen av sorten "Västkustchips Tryffel & Havssalt" släpptes ute i butikens hyllor. Kunderna fattade tycke för smaken så pass att påsarna gick åt i räserfart. Ja, så pass snabbr att de nu nästan sålt slut. 

Här är Estrellas nya chipssmak – som svenska folket fick välja ut

Men hur ser det ut, kommer chipsen att komma i en till omgång? Om man ser en påse ute i butiken, är det då bäst att haffa den då det är slut slut?

Nyheter24 tog kontakt med Estrella och frågade. 

– Ja det stämmer våra Västkustchips Tryffel & Havssalt har blivit en riktig säljsuccé. Vi kan dock inte säga att det är brist på produkten eftersom det är en Limited Edition vilket innebär att vi bara producerar upp en förutbestämt, mindre volym av produkten, svarar Christopher Westerberg, presschef på Estrella.

– Däremot har intresset varit enormt och produkten har sålt slut betydligt snabbare än vad vi räknat med. Så en klar säljsuccé. Såklart jättekul!

Så när det är slut så är det slut?

– Ja, det stämmer. 

Kundernas kritik mot OLW:s nya hemliga smak: "Ett aprilskämt"