- Foto: Foto: Christine Olsson / TT /

Estrella släpper chips – med 18-årsgräns

Du hörde helt rätt. Chipsjätten Estrella släpper nu chips med åldersgräns – och det är ingenting för fegisar.


Sist var det semmelchipsen – men nu kommer de heta chilichipsen. 

Med ”5 av 5 chillies” kan vi bara säga att du verkligen måste älska hetta för att stå ut med dessa. 

Anställda på Estrella som erbjudit sig att testa under utvecklingen har både svettats, hickat, flåsat och gråtit efter test.  

– Chiliälskare är ofta engagerade och det finns alltid personer som kommenterar att våra hetare produkter inte är heta nog. Detta är ett roligt sätt att testa gränserna på! Vi kommer att låta vissa chiliälskare få chansen att testa, kommenterar Jenny Pira, PR & Social Media Manager på Estrella.

De nya chipsen är ingenting för fegisar. Bildkälla: Estrella

Så, varför är det 18 årsgräns? 

Hur kommer det sig då att det är åldergräns på någonting som är känt för att vara älskat av både barn och vuxna?

– Chips som är så chilliheta som dessa kan ge upphov till såväl smakavdomningar på tungan som magont. Dessa är utifrån våra tester så pass heta att vi inte vill rekommendera dem till barn. När vi erbjuder tester och håller tävlingar kommer det därför att vara 18 årsgräns, kommenterar Brand Managern Karin Isaksson.

Haken på detta är att det endast kommer att tillverkas 30 påsar av de heta chilichipsen – så vill man ha en bit av de starka, knapriga, friterade potatisbitarna så måste man tävla. 

Du som inte gillar stark smak rekommenderas att hålla dig till vanliga chips. Bildkälla: Christine Olsson/TT

Så här går du till väga

En del chilliälskare kommer fuskigt nog att få personlig förfrågan om att testa chipsen. För andra kommer det att arrangeras tävlingar på Instagram och Facebook.

Är du nyfiken på hur svenskarna ätit under coronapandemin? Har det blivit mer pizza eller mer chips? Läs mer om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.