En efterlängtad produkt kan komma tillbaka till butikshyllorna.
En efterlängtad produkt kan komma tillbaka till butikshyllorna. - Foto: Fredrik Persson/TT & Janerik Henriksson/TT.

Efterlängtade Arla-produkten kan komma tillbaka

Bland Arlas kunder är det många som saknar produkter som inte längre återfinns i butikshyllorna. En särskild vara har skapat enighet bland kunderna – och Arla har lyssnat.


Under den senaste tiden har Arla Foods fått motta mycket kritik. 

Det har bland annat handlat om storleken på Bregottpaketen som av flera kunder och experter anklagas för att utgöra krympflation. De tidigare smörpaketen fanns i storlekarna 300 och 600 gram men numera finns de i storlekarna 250, 500 och 750 gram.

Samtidigt har kilopriset på smöret ökat.

– Att kilopriset är lite högre på mindre förpackningar är vanligt och beror på att det blir dyrare att producera per enhet, sade Max Wallenberg, presschef Arla foods, i en intervju med Nyheter24 då.

På Arlas hemsida för kundkontakt finns flera forum där kunder kan kontakta matjätten direkt. Ett av forumen berör produkter som försvunnit från butikshyllorna. 

Arla slutar tillverka populära filen – då försvinner den från hyllorna

Arlas stora förändring – då försvinner populära mjölken från butikerna

Foto: Johan Valkonen/Stella Pictures.

Efterlängtade produkten skapar kaos: "Måste ha"

Det är en särskild produkt som har efterlysts under ett års tid.

Redan i maj 2023 frågade en kund på Arlas hemsida om de hade slutat tillverka Yoggi Drömkola. Och det skulle visa sig att den kunden var långt ifrån ensam om att sakna yoghurten. 

"Yoggi dröm kola, va den godaste av alla yoghurts. Den som finns idag som innehåller päron och kola är inte lika god. Kan inte dessa snälla återkomma igen?" skriver en kund. 

"Hej, när kommer ni tillverka yoggi dröm kola ? Jag läste att det va flera som saknar den smaken" skriver en annan. Och så fortsätter tråden. 

"Yoggi drömkola!!! Kör den igen! Måste ha"

"Jag tänker på Yoggi dröm Kola varje dag. Dags att lyssna på folket"

Gordon Ramsay dissar Arla i nytt klipp: "Sluta nu!"

Kunderna rasar på Arlas mjölkförpackningar: ”Bojkott”

Arlas logga. Foto: Janerik Henriksson/TT.

Då kan Arla börja sälja Yoggi Drömkola igen

Enligt Arla är anledningen till varor tas ur butik ofta att efterfrågan är för liten. Detta verkar även ha varit fallet med Yoggi Drömkola. Men kundernas intresse gav till slut resultat. 

I ett svar från Arla skriver en av företagets kommunikatörer att de "fört vidare" önskemålen.

"Receptet håller vi för oss själva, inlåst i säkert förvar." skriver en av Arlas kommunikatörer, Camilla, på hemsidan för Arlas konsumentkontakt, och fortsätter:

"Men vi har fört vidare att många önskar att drömkolan kommer tillbaka, så vi hoppas att vi snart får anledning att plocka fram receptet igen!"