Tisdag 26 Okt
Stockholm

Parets akuta ekonomiska situation sätter äktenskapet på spel

Skärmbild från Lyxfällan.
Sandra och Pierre måste ta tag i sin ekonomi i tisdagens avsnitt av Lyxfällan. Foto: Skärmbild TV3

I veckans Lyxfällan träffar vi det äkta paret Sandra och Pierre som lever tillsammans i Kristianstad. På ytan ser allt bra ut, men bakom den gömmer sig enorma skuldberg. Lyxfällan sänds tisdag 5 oktober, klockan 20.00 på Viaplay, Viafree och TV3.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sandra, 36, och Pierre, 34, lever tillsammans med sina fem barn i sitt hus i Kristianstad. Sandra studerar till frisör och Pierre arbetar heltid samtidigt som han gör olika renoveringar i hemmet.

När Lyxfällans Magdalena Kowalczyk knackar på hos paret har deras ekonomiska situation skapat många ringar på vattnet. Nu fasar de inför att det skulle kunna leda till en separation.

Sandra och Pierre blir chockade när de ser exakt hur mycket de går back. Foto: TV3

Kowalczyk: "Han har ju ingen aning"

Den pågående renoveringen, och en eventuell budget, har paret inte riktigt diskuterat. De har separat ekonomi där Sandra betalar för dagliga utgifterna med sitt studielån, och Pierre som står för huslånet. Något som Sandra, i programmet, berättar att hon har tröttnat på.

Pierre lägger pengarna på renoveringen och Sandra i sin tur på barnkläder och skönhetsingrepp, något som har lett till att båda har stora konsumtionslån.

– Pierre har nog bilden av sig själv som killen med hyfsad koll, men han har ju ingen aning, säger Kowalczyk och tycker att Sandra har ett något bättre grepp om situationen.

Det börjar bra med 58 700 kronor in. Men allt eftersom varje kategori redovisas, börjar även de lånade sedlarna med röda kryss ta plats på budgettavlan. Paret går hela 30 000 back varje månad, ett besked som får Sandra att bryta ihop.

Programledaren Magdalena Kowalczyk. Foto: TV3

Äktenskapet står på spel i Lyxfällan

Det stora problemet, som programledaren ser det, verkar vara att Pierre inte ser dem som ett team och ser det som att Sandra är den med skulderna.

– Jag tror att deras fortsatta liv ihop står och faller med att vi får bukt med deras kommunikation och en ekonomisk väg framåt.

När de ser svart på vitt hur mycket pengar som de lagt på sina intressen blir det svårt att blunda. Magdalena Kowalczyk benämner det som "svinilla".

Nu gäller det att sälja så mycket som det går – och att få bukt med parets kommunikation.

Vill du veta hur det går för Sandra och Pierre? Missa inte Lyxfällan som sänds på tisdag 5 oktober klockan 20.00 på Viaplay, Viafree och TV3.

Kommentera
Kopiera länk
Dela