Nu blir glassen dyrare.
Nu blir glassen dyrare. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Jonas Ekströmer/TT

Dyrare glass väntar- företagen larmar: "Det är tuffa tider"

Är du den som gärna skopar upp några kulor glass till fikat eller efter helgmiddagen? Då får du räkna med att öppna plånboken till extra framöver: glasspriserna väntas nämligen dra iväg.


Spannmål, alkohol och kaffe. Ja, det är tre av många produkter som blivit allt dyrare under de senaste månaderna och nu sällar sig även glass till skaran livsmedel som kommer att stiga i pris framöver.

– Det är tuffa tider, säger Anders Lejonbjörn, glassmästare på företaget Lejonet & Björnen, till DN och fortsätter:

– Med så kraftiga prisökningar som det är nu kommer vi inte att kunna stå emot. Det är en helt unik situation, eftersom alla sektorer går upp. Vi berörs naturligtvis av priserna för transport, el och material, men den stora delen för oss är råvarudelen.

Hallonglassen tas bort ur sortimentet

Mer specifikt är det just råvaran hallon som blivit betydligt dyrare, vilket gör att den kommer att tas bort ur sortimentet.

– Hallonglassen kommer att utgå. Priset på hallon har stigit med över 100 procent. Hallonsorbet är en av våra topp fem-säljare så den behåller vi, men vi ser över priset, säger Anders Lejonbjörn till tidningen.

Exakt hur mycket priserna kommer att höjas hos företaget är ännu inte fastställt.

Triumfglass flaggar: Dyrare glasspinnar

Även hos Triumfglass kommer glassen bli dyrare. Enligt glassföretagets försäljnings- och marknadschef Felix Müntzing kommer priset per glasspinne att höjas med drygt en krona., rapporterar DN

Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Risk för nya ras i danska Børsen

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, meddelar det ryska försvarsdepartementet, rapporterar den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.