En man vann 10 miljoner men svarade inte när Svenska spel försökte kontakta honom.
En man vann 10 miljoner men svarade inte när Svenska spel försökte kontakta honom. - Foto: Tim Aro/SvD/TT & Henrik Montgomery/TT

Mångmiljonär i veckor utan att veta om det: "Möttes av en chock"

En man i 50-årsåldern vann tio miljoner kronor men märkte inget på tre hela veckor. Anledningen? Han hade nämligen vunnit några tusen på ett annat spel och bemödade sig inte att svara när Svenska spel ringde.


Varje vecka spelar tusentals på lotto med drömmen om att bli miljonärer. Och även om chansen att vinna storkovan är oerhört låg är det trots det många som fortsätter att drömma.

Lottospelet "Joker" är ett så kallat tilläggsspel till den ordinarie lottodragningen. För att vinna krävs det att man prickar in två rätt i följd, fram- eller bakifrån. Och för att vinna storvinsten krävs sju rätt i korrekt ordning. Att det ska hända är en på tio miljoner. 

Skulle man ha sådan tur att vinna storvinsten så förmedlas detta av Svenska spels vinnarambassadörer via telefon. 

Forskaren: Den här numret ska du INTE välja på Eurojackpot

Chansen att ha sju rätt på Lotto är en på 10 miljoner, enligt Svenska spels statistik. Foto: Jessica Gow/TT

John stämmer lotteriet – efter felaktig miljardvinst

Vann tio miljoner – svarade inte när Svenska Spel ringde

När en Jokervinst på tio miljoner skulle delas ut till en man i Växjö skulle det dröja flera veckor innan vinnaren blev medveten om storvinsten. Anledningen? Han bemödade sig inte med att lyfta luren när vinnarambassadören ringde.

– Jag hade precis vunnit 2 000 kronor på Oddset när Svenska spel försökte kontakta mig så jag tänkte inte mer på det. Efter att de försökt nå mig i tre veckor loggade jag till slut in på spelkontot och möttes av en chock, säger mannen i ett pressmeddelande från Svenska Spel.

Mannen, som är i 50-årsåldern gick alltså ovetandes i veckor innan han insåg att han blivit miljonär. Nu kommer en välbehövlig semester att tas och därefter ett sommarställe inhandlas.

– Jag skulle vilja bjuda med familjen på en långresa. Får jag bestämma blir det till varmare breddgrader. Vi har också pratat om att köpa ett sommarställe. Den drömmen kommer vi nu kunna förverkliga, säger han.

Tårarna i TV4: Skrapade fram mångmiljonvinst åt pappa

Postkodlotteriets nya skarpa varning: "Samvetslösa personer"

/
/