amelakalac
Den 24-åriga kvinnan försvann i mitten av februari. Några veckor senare hittades en kropp i samband med dykningar i Nossan. - Foto: Adam Ihse/TT och Privat/Missing People

Häktad man släppt i fallet med Amela: "Ingen annan misstänkt"

En man som suttit häktad, efter 24-åriga Amela Kalacs försvinnande i Grästorp, har släppts och friats från misstankarna. Några andra misstänkta finns inte i nuläget, enligt åklagaren Lars Johansson.


Amela Kalac, 24, försvann natten till den 14 februari. I början av mars hittades en död person som tros vara kvinnan. Exakt vad det är som har hänt är dock fortsatt oklart. Nu väntar utredarna närmast på obduktionsresultatet, uppger åklagaren Lars Johansson.

— Vi får avvakta det innan vi bedömer om det är självvalt, en olycka eller om det är ett brott som ligger bakom.

Hittade kropp

Det var några veckor efter försvinnandet i mitten av februari som en död person hittades i samband med dykningar i Nossan.

Enligt polisen är det fortfarande inte helt klarlagt att det handlar om den 24-åriga kvinnan, även om allt talar för det. På förmiddagen under tisdagen gick polisen ut med att det var bekräftat att det var Amela som hittades, uppgifter som senare justerades. Läs mer om det här.

— Man utgår ifrån att det är hon, men det finns ingen hundraprocentig identifiering än, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region väst.

Inga andra misstänkte i fallet med Amela Kalac

Ett fåtal dagar efter det att Amela Kalac försvann greps en man, som senare också häktades misstänkt för människorov.

På måndagskvällen meddelade Åklagarmyndigheten dock att han avskrivits från utredningen och släppts på fri fot igen.

— Han har varit häktad för människorov och inriktningen sedan kroppen påträffades hittades har varit mord. Men bedömningen är att han inte haft tid och möjlighet att i så fall genomföra de här gärningarna, säger Lars Johansson.

TT: Finns det misstankar mot någon annan?

— Nej, inget konkret.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!