18-åringen får spela tv-spel i häktet.
18-åringen får spela tv-spel i häktet. - Foto: Johan Nilsson/TT

Efter mordet på Malmö Latinskola – misstänkte 18-årigen får spela tv-spel i häktet

Den 18-årige mannen erkände i veckan mordet på två lärare efter attacken på Malmö Latinskola. Det är på grund av hans psykiska hälsa som han nu får spela tv-spel i häktet, enligt advokat Anders Elison.


Det var strax efter klockan 17 den 21 mars som polisen larmades till Malmö Latinskola för pågående dödligt våld. Bara tio minuter senare greps en 18-årig man odramatiskt. Han erkände sig senare skyldig till mordet på två kvinnliga lärare i 50-årsåldern.

Då häktades den misstänkte 18-åringen i Malmö

Under onsdagen häktades den 18-årige misstänkte gärningsmannen, och har punktmarkerats av personalen på Kriminalvården för hans dåliga mående.

Han har också häktats med fulla restriktioner, något som hans advokat Anders Elison beskrivit som "ett litet helvete" för 18-åringen:

– Han har en jäkla ångest just nu, naturligtvis. Han har väl ett litet helvete där nere, kan jag tänka mig.

Misstänkte 18-årige dubbelmördaren i Malmö får spela tv-spel i häktet

På grund av den misstänkte gärningsmannens dåliga mående har man brutit praxis och tillåter nu 18-åringen att spela tv-spel och se på film, uppger Aftonbladet. Han får däremot inte läsa några nyheter.

Elison och mannen samtalade med varandra under fredagen, något som kom att handla om hans psykiska hälsa.

– Han och jag pratades vid i går. Då var det bara om sociala saker – att jag skulle lyfta upp honom lite, sade Elison till Aftonbladet.

Vill du veta mer om den misstänkte dubbelmördaren? Här har Nyheter24 rapporterat om allt vi vet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!