Rappare
Rapparen har miljontals spelningar på Spotify. - Foto: Polisen och Johan Nilsson/TT

Känd svensk rappare åtalas för fridskränkning och misshandel

En känd svensk rappare med miljontals spelningar på Spotify åtalas för grov fridskränkning och misshandel. Enligt åtalet ska artisten ha misshandlat sin flickvän under en längre tid. Bland annat ska han ha tagit strypgrepp så att hon svimmade av.


Artisten häktades i början av 2022 misstänkt för att ha misshandlat sin flickvän vid flera tillfällen. Mannen är en svensk rappare med miljontals lyssningar på Spotify, som nu åtalas för grov fridskränkning, misshandel och ringa narkotikabrott. 

Känd svensk rappare åtalas för att ha misshandlat flickvän

Enligt förundersökningen som Nyheter24 har tagit del av nämner flickvännen ett flertal exempel på våld. Hon uppger att det rör sig om allt från sparkar, bett i ansiktet och strypgrepp till drag i håret.

Flickvännen säger i förhör att misshandeln har pågått under en längre tid. Hon uppger att artisten ska ha varit våldsam mot henne vid minst 40 tillfällen. Flickvännen berättar om ett tillfälle när mannen ska ha tagit strypgrepp på henne på motorvägen så att hon svimmade av – samtidigt som hon körde.

Rappare misstänks ha vridit om flickväns tå och tagit strypgrepp 

Vid ett annat tillfälle ska artisten ha vridit om sin flickväns tå så att hon fick en fraktur. Rapparen däremot menar däremot att det kvinnan berättar inte stämmer. 

– Det kanske är psykisk ohälsa. Jag vet inte varför. Hon kanske mår dåligt, hon är inte världens friskaste kanske. När man är känd man får ta emot mycket falska anklagelser. Det betyder inte att det är sant bara för att det sägs saker, äger rapparen i förhör. 

Foto: Polisen

Rapparens flickvän: Inte vågat anmäla 

Enligt förundersökningen har kvinnan uppgett att hon aldrig tidigare vågat anmäla då hon varit mycket rädd för vad hennes pojkvän är kapabel att göra. Flickvännen har uppgett att han sagt att han kommer komma efter henne och hennes familj. Tillslut ska hon ha fått nog och larmat. 

I samtalet till SOS alarm vädjade flickvännen till polisen, samtidigt som pojkvännen befann sig i bakgrunden. 

– Jag vill att ni kommer, sa flickvännen och fortsatte:

– Han har slagit sönder mig. Han har druckit alkohol och tagit droger hela natten. 

Kvinnan: "Om jag skulle dö"

I larmsamtalet uppger kvinnan att rapparen har boxat henne i revbenen och ryggraden, slagit hennes huvud i väggen, sparkat henne på benen, och bitit henne i handen och örat, samt tagit strypgrepp ett flertal gånger. 

Kvinnan ska tillslut ha tagit sig från platsen med bil, där hon mötte upp polisen.

Till polisen uppger kvinnan att hon tror att mannen är benägen att döda henne, och därför har hon dokumenterat sina skador. 

– Jag skickar allting för att jag vill att min mamma ska veta hur jag hade det om jag skulle dö.

Nyheter24 har sökt den misstänkte rapparens försvarsadvokat utan framgång.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!