Aprilväder
Kallare luft väntar. - Foto: Erik Abel/SCANPIX/TT/ och Charles Rex Arbogast/TT/

Så länge stannar den efterlängtade vårvärmen: ”Det väntas…”

De senaste dagarna har uteserveringar fyllts med människor som gör allt för att fånga solstrålarna och njuta av värmen. Nyheter24 har pratat med SMHI som menar på att den starka vårsolen och värmen redan till helgen byts ut mot svalare temperaturer.


För er som redan plockat fram utemöblerna gäller det att njuta extra mycket de kommande dagarna, för redan till helgen kommer kallare temperaturer röra sig ner över Sverige. 

Kallare temperatur väntar 

Nyheter24 har pratat med Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

– Det väntas kallare luft med början på fredag norrifrån. I södra delarna av Sverige kommer det först börja kännas av under lördag eller söndag. Men det kommer börja komma in kallare luft redan i början på fredag i delar av Sverige, säger Sofia Söderberg.

Snöfall: “Det går inte att utesluta”

Göteborg hade på tisdagen Sveriges varmaste temperatur på 20,6 grader och södra delar av Sverige är risken för gräsbränder mycket stor. 

Men trots en varm helg och start på veckan så menar meteorologen att det inte går att utesluta att det kommer fler snöfall.

– Det går nog inte att utesluta att den säsongen är över än. Det beror såklart på vilket område i landet man är i. Men tittar man på hela landet så kan det säkert förekomma ett tag till, säger Sofia Söderberg. 

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vädret inför Valborgshelgen är ännu oklart 

Vädret inför Valborgshelgen är det ännu för tidigt att få en rättvis bild av. På SMHI:s tiodygnsprognos ser fredagen innan Valborg dock ut att ta med sig kallare temperatur och eventuell risk för nederbörd, men också växlande sol. 

Sofia Söderberg menar dock på att det kan komma att ändras. 

–  Det är för tidigt för att se. Även om vi har koll på tio dygn fram så är alltid de sista fem dygnen i rätt stora drag, säger Sofia Söderberg. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.