Mikael Sandström är läkare i TV4:s "Nyhetsmorgon".
Mikael Sandström är läkare i TV4:s "Nyhetsmorgon". - Foto: Stina Stjernkvist/TT och Stella Pictures

Så mycket pengar tjänar Mikael "Soldoktorn" Sandström

Mikael Sandström blev känd med hela svenska folket som "Soldoktorn" när han gjorde intåg med sin medicinska expertis i TV4:s Nyhetsmorgon. Men hur mycket tjänar man då, som Sveriges favoritläkare?


Narkos- och akutläkaren Mikael Sandström, även känd under smeknamnet "Soldoktorn", har under flera år medverkat som expert när det dyker upp medicinska frågor i TV4:s Nyhetsmorgon – och det tycks löna sig ekonomiskt.

Mikael Sandströms lön – så mycket tjänar han

Mikael Sandström hade nämligen, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst som landade på 1 611 585 kronor under 2020.

Därmed kunde läkaren och TV4-profilen plocka ut drygt 134 000 kronor i månadslön.

Här kan du läsa vad SVT-läkaren Karin Granberg, som syns i "Fråga doktorn", tjänar.

"Soldoktorn" driver eget bolag

Mikael Sandström är dessutom aktiv i det egna bolaget "Miken Medical Services AB" som under 2020 omsatte 934 000 kronor och hade en vinst på 648 000 kronor.

Tillgångarna i bolaget beräknades uppgå till 1 448 000 kronor samma år.

/
/
TV4
Senaste nytt

Här är Moderaternas raderade Instagraminlägg – gjorde ”Spotify wrapped” om skjutningar

2 timmar sedan

Polisen rapporterar om brand, Klippan

2 timmar sedan
"Badvägen. Brand i flerfamiljshus.", skriver polisen på sin hemsida.

S: Regeringens biståndsstopp tom symbolpolitik

2 timmar sedan
Biståndsmyndigheten Sidas granskning visar att inga svenska biståndspengar går till terrorverksamhet i de palestinska områdena. Nu kräver Morgan Johansson, utrikespolitisk talesperson för Socialdemokraterna, att regeringen och Sverigedemokraterna återupptar utvecklingsbiståndet.

Domstol: Trump kan åtalas för stormningen

2 timmar sedan
Donald Trump kan inte luta sig mot immunitet i rättsliga mål som gäller stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021. Det slår en federal appellationsdomstol fast, och öppnar för nya åtal mot expresidenten.

Munter avslutning på börsveckan i New York

3 timmar sedan
Kurserna på den amerikanska börsen steg på fredagen sedan centralbankschefen Jerome Powell i ett tal antytt att styrräntan förblir oförändrad vid bankens nästa möte i december. Powell sade samtidigt att det är för tidigt att blåsa faran över när det gäller inflationen och att räntesänkningar knappast är aktuella inom den närmaste tiden.

FN avslutar fredsinsatsen i Sudan

3 timmar sedan
FN:s säkerhetsråd har beslutat att avsluta den fredsbevarande insatsen i det av inbördeskrig sargade Sudan. Beslutet togs på fredagskvällen när rådet möttes i New York.