Magdalena Andersson och Sanna Marin.
Magdalena Andersson och Sanna Marin. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Stina Stjernkvist/SvD/TT

Uppgifter: Sverige och Finland överens om gemensam Natoansökan

Sverige och Finland är överens om att skicka in en Natoansökan samtidigt, enligt finska tidningen Iltalehti. Detta ska enligt uppgifterna ske redan i mitten av maj.


På måndagen kom uppgifter från finska tidningen Iltalehti att den svenska regeringen framfört en önskan till Finland om att länderna ska skicka in en Natoansökan samtidigt. 

Uppgifter: Sverige och Finland kan skicka in Natoansökan gemensamt i maj

Enligt tidningen ska de två länderna vara överens om att tillkännage en eventuell Natoansökan under vecka 20, alltså någon gång från 16-22 maj. 

Uppgifter till Expressen stämmer överens med det finska Iltalehti skriver, och man erfar att eventuella ansökningar ska skickas in just den veckan. Det skulle i så fall sammanfalla med det finska statsbesöket i Sverige då Finlands president Sauli Niinistö kommer till Stockholm.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.