Frisören berättar om den värsta klippningen.
Frisören berättar om den värsta klippningen. - Foto: Jessica Gow/TT

Frisören om värsta håret hon klippt: "Kröp runt..."

Som frisör får man dagligen träffa ett stort antal olika kunder, men det är inte alla gånger man får sätta saxen i ett redan vackert hårsvall. För Nyheter24 berättar frisören Sandra om det värsta håret hon klippt.
– Det var en ordentlig chock, säger hon.


Frisöryrket innebär dagliga möten med både stamkunder och nya kunder – med minst sagt varierande hårkvalité, menar frisören Sandra.

– Många klipper ju sig lite för sällan och har typ slitna toppar eller en rejäl utväxt som behöver färg och det är inga konstigheter, men sedan finns det ju de som är lite mer extrema, konstaterar hon i en intervju med Nyheter24

Frisören om mardrömshåret: "Små skalbaggar"

Under sina mer än tio år som frisör har Sandra, som jobbat på fem olika salonger, sett flera exceptionella hår – men ett sticker ut.

– Det här var en kille med dreads som kom in spontant och jag hade en drop in-tid ledig, så det blev att han slog sig ner i min stol. Men dreads kräver ju en del underhåll och att man sköter om det och det hade den här killen verkligen inte gjort, säger Sandra och fortsätter:

– När jag började ta en titt i hans dreads så kröp det runt några insekter, typ små skalbaggar och jag ryggade ju instinktivt tillbaka och sa ungefär "oj!". Jag har faktiskt aldrig sett något liknande. Det var en ordentlig chock först.

Kundens dreads fick, av förklarliga skäl, ryka.

– Han lämnade med snaggat och det var nog lika bra, om man säger så, avslutar Sandra.

Sandra heter egentligen någonting annat.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

VMA om kraftig brand i Södertälje

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.

Polisen i Växjö rapporterar om brand

"Rökutveckling på Vänortsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Kina stöttar den ryska försvarsindustrin, enligt USA. Peking tillbakavisar anklagelserna. Nu reser USA:s utrikesminister Antony Blinken till Kina för att öka trycket på supermakten om Ukrainakriget.

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Pandemi, inflation eller gängkrig – inget verkar bita på de historiskt låga gatupriserna på narkotika, enligt en ny rapport. Det visar på svårigheterna med att bekämpa den här marknaden, säger Ulf Guttormsson vid organisationen CAN.

Klart uppåt på Asienbörser

1 timme sedan
Det var klart uppåt för ledande index på Asienbörserna i onsdagens handel, till en del förklarad av optimism om de stora techbolagens utveckling.