Fredag 27 Maj
Stockholm

Frisören om värsta håret hon klippt: "Kröp runt..."

Frisören berättar om den värsta klippningen.
Frisören berättar om den värsta klippningen. Foto: Jessica Gow/TT

Som frisör får man dagligen träffa ett stort antal olika kunder, men det är inte alla gånger man får sätta saxen i ett redan vackert hårsvall. För Nyheter24 berättar frisören Sandra om det värsta håret hon klippt.
– Det var en ordentlig chock, säger hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Frisöryrket innebär dagliga möten med både stamkunder och nya kunder – med minst sagt varierande hårkvalité, menar frisören Sandra.

– Många klipper ju sig lite för sällan och har typ slitna toppar eller en rejäl utväxt som behöver färg och det är inga konstigheter, men sedan finns det ju de som är lite mer extrema, konstaterar hon i en intervju med Nyheter24

Frisören om mardrömshåret: "Små skalbaggar"

Under sina mer än tio år som frisör har Sandra, som jobbat på fem olika salonger, sett flera exceptionella hår – men ett sticker ut.

– Det här var en kille med dreads som kom in spontant och jag hade en drop in-tid ledig, så det blev att han slog sig ner i min stol. Men dreads kräver ju en del underhåll och att man sköter om det och det hade den här killen verkligen inte gjort, säger Sandra och fortsätter:

– När jag började ta en titt i hans dreads så kröp det runt några insekter, typ små skalbaggar och jag ryggade ju instinktivt tillbaka och sa ungefär "oj!". Jag har faktiskt aldrig sett något liknande. Det var en ordentlig chock först.

Kundens dreads fick, av förklarliga skäl, ryka.

– Han lämnade med snaggat och det var nog lika bra, om man säger så, avslutar Sandra.

Sandra heter egentligen någonting annat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela