Genrebild på skolbarn och busschaufför.
15 barn befann sig ombord på skolbussen. Bilderna är genrebilder och har inget med texten att göra. - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT och Hasse Holmberg/TT

Tioåring fick prova att köra skolbuss – hamnade i diket

På torsdagen tog en busschaufför beslutet att låta ett av skolbarnen, tio år gammal, göra ett försök bakom ratten. Det hela slutade med att skolbussen körde i diket. Ingen skadades men flera barn tvingades gå den två kilometer långa vägen hem.


På torsdagen när 15 skolbarn åkte bussen hem i Ragunda kommun, i Jämtland, efter att skoldagen var slut hände något som kanske inte hör till det vanliga.

Busschaufför lät tioåring köra skolbuss

Busschauffören lät då ett tioårigt barn sätta sig i knät och köra bussen, vilket ledde till att de körde i diket i Kråkvåg, rapporterar P4 Jämtland. Ingen uppges ha skadats i olyckan, men flera barn tvingades gå uppåt två kilometer för att komma hem.

P4 har även pratat med föräldrarna till barnen som åkte skolbussen och de riktar nu hård kritik mot busschaufförens agerande.

Händelsen har polisanmälts och busschauffören har tagits ur tjänst medan polisutredningen pågår, enligt P4 Jämtland.

"Jag blev chockad när jag fick höra det här"

Busschauffören har erkänt tilltaget och enligt bussbolaget är han "djupt ångerfull och medveten om vad han har gjort".

— Jag blev chockad när jag fick höra det här. Det här är en duktig och omtyckt chaufför som har lång arbetserfarenhet som har tog ett beklagligt beslut att låta ett barn köra, säger trafikplaneraren på det bolag där chauffören jobbar, till Östersunds-Posten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

1 timme sedan
Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.