Ann Linde om Nato.
Finlands beslut har naturligtvis en väldigt stor betydelse för Sverige, säger utrikesminister Ann Linde (S). - Foto: Anders Wiklund/TT och Franck Robichon/AP/TT

Ann Linde (S) om finska beskedet: Stor betydelse för Sverige

Finlands beslut har naturligtvis en väldigt stor betydelse för Sverige, säger utrikesminister Ann Linde (S) i en kommentar. Att stå still när något sådant här händer är inte möjligt, säger hon till TT.


Ett besked från regeringen kommer "i närtid", enligt Ann Linde.

Hon tror att anslutningsprocessens första skede kan gå väldigt fort.

— Vi har förberett allt för att ha full handlingsfrihet, vilket gör att själva processen, om vi uppfyller kriterierna, kan gå väldigt fort. En dag är kanske snabbt, men någon vecka eller så.

— Det som kommer att ta tid är ratificeringsprocessen i alla 30 länder. Vi har ingen anledning att tro att vi inte skulle välkomnas, men vi vet att det alltid kan hända något under en ratificeringsprocess, säger Ann Linde.

Annie Lööf om finska Natobeskedet: "Visar vägen"

Centerledaren Annie Lööf säger i en skriftlig kommentar:

"Finland visar vägen. Ett historiskt besked från Niinistö och Marin idag om finskt Nato-medlemskap. Omvärldens blickar vilar nu på Sverige och Finland. Sverige behöver gå hand i hand med Finland för att stärka tryggheten och säkerheten i Norden och Östersjöregionen."

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.